pzsespfpoΠλούσια σε γεγονότα με αρνητικό πρόσημο και η εβδομάδα που μας πέρασε.Η ΠΦΠΟ πήρε θέση σε κάποια από αυτά.

1.ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
2.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ
3.ΑΓΩΝΑΣ ΟΥΕΦΑ-SUPERLEAGUE ΚΑΙ ΣΦΑΓΗ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΓΙΑ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
4.ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΓΕΛΑΔΑ

1.Ως Ομοσπονδία και ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας θέλουμε πρωτίστως να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε κάθε μορφή βίας και ιδιαίτερα αυτή που εδράζεται στην διαφορετικότητα , τον σπισισμό και τον ρατσισμό είτε αφορά άνθρωπο είτε ζώα.
Ως εκ τούτου δηλώνουμε τον αποτροπιασμό, την αγανάκτηση την οργή αλλά και την έντονη ανησυχία μας για την στυγνή δολοφονία του συμπολίτη μας Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου δολοφονιών – αντίγραφα άλλων μισητών εποχών- και καλούμε τους Έλληνες σε εγρήγορση και αφύπνιση , γιατί το εκφραζόμενο «κύμα» λαϊκής ανοχής και συμπάθειας προς μια καθαρά εγκληματική φασιστική οργάνωση είτε από άγνοια είτε και από σκοπιμότητα από σκοτεινούς κύκλους εκκολάπτεται δυστυχώς με ραγδαίους ρυθμούς στην χώρα μας με απρόβλεπτες εθνικές και δημοκρατικές συνέπειες.

2.Συνάντηση κατόπιν αιτήματός μας πραγματοποιήθηκε πριν μια εβδομάδα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την αρμοδία Διεύθυνση Κ.Α.Φ.Ε.

Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος και αναμένουμε σχετικές ενέργειες από το ΥΠΑΑΤ ήταν :
Α. Τα Δημοτικά Κυνοκομεία και οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα εξ αυτών.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν – και ζητήθηκε να ληφθούν άμεσα μέτρα- τα θέματα της αυθαίρετης επανένταξης ζώων βάσει ανθρωποκεντρικών απόψεων , της μη επανένταξης των ασυλοποιημένων ζώων και την πραγματική προσπάθεια για υπεύθυνη υιοθεσία και μόνο, τα θέματα των υιοθεσιών εκ μέρους των υπευθύνων των κυνοκομείων χωρίς καμία ουσιαστική προϋπόθεση που ισοδυναμεί με « ξεφόρτωμα» των ζώων και ο, τι γίνουν ,της μη φαρμακευτικής τους περίθαλψης μέσα στον χώρο των κυνοκομείων, της προκλητικής αγνόησης των θέσεων των μελών των φιλοζωικών σωματείων που συμμετέχουν στις 5μελεις Επιτροπές αλλά και της αδιαφάνειας σε πλείστα όσα θέματα , της θανάτωσης ζώων λεισμανιακών με πεπαλαιωμένες και ξεπερασμένες κτηνιατρικές απόψεις, ο έλεγχος των συνθηκών που επικρατούν μέσα στα δημοτικά κυνοκομεία να μην γίνεται από την Κτηνιατρική Διεύθυνση ,για ευνόητους λόγους, αλλά είτε από ανεξάρτητη Αρχή είτε από το σύνολο των μελών της 5μελόυς, τα θέματα ευζωίας και η εφαρμογή των νόμων σχετικά με τη ευζωία και τέλος το κλείσιμο των κυνοκομέιων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα ανωτέρω.

3.. Κατατέθηκαν προτάσεις μας για το θέμα της ανάρτησης αγγελιών πώλησης ζώων χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου , κυρίως στα τοπικά ΜΜΕ , όπου είναι σχετικά εύκολος ο έλεγχος τους από τις αρμόδιες αρχές αλλά και προτάσεις για τον περιορισμό του φαινομένου αγγελιών μέσω του διαδικτύου.

animaltest14. Την προώθηση των Προεδρικών. Διαταγμάτων, που αφορούν στα πειραματόζωα και την αναισθητοποίηση των οικόσιτων ”παραγωγικών” ζώων βάσει των Οδηγιών της Ε.Ε. , την έκδοση της σχετικής Υ.Α. για την μη πώληση εξωτικών ζώων από τα Pet-shops, το θέμα των προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του εκπαιδευτή ζώων, την δυνατότητα εξεύρεσης κονδυλίων ευρωπαϊκών για μαθήματα ζωοφιλίας στα σχολεία, προτάσεις για την στείρωση των ιδιόκτητων ζώων – βασική αιτία της ύπαρξης αδέσποτων ζώων – για το οποίο ζήτημα η Ομοσπονδία μας θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον καμπάνια και τέλος την παρέμβαση του Υπουργείου για τον αγώνα της Super league του ΠΑΟΚ και το « έθιμο « της αντίπαλης ομάδας , σφαγής ενός προβάτου, έθιμο το οποίο βεβαίως μετά τις συντονισμένες ενέργειες της Ομοσπονδίας μας απεφεύχθη τελικά παρά τις προθέσεις του Προέδρου της αντίπαλης ομάδας.

Επιπροσθέτως ως Ομοσπονδία εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τον πιστολέρο, «παλληκαρά» αστυνομικό που δολοφόνησε εν ψυχρώ μια αγελάδα επειδή είχε περάσει μέσα στον δρόμο και δυσκόλευε την κυκλοφορία.

Είναι πρωτάκουστο το γεγονός και μάλιστα για αστυνομικό , που είναι επιφορτισμένος να τηρεί τον νόμο. Η στάση αυτή καταδεικνύει δε για μια ακόμη φορά την πλήρη απαξίωση της ζωής για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας και των Αρχών , όταν αυτή δεν αφορά τον άνθρωπο , επιθυμούμε δε να πληροφορήσουμε τους πάντες, ότι στην Ευρώπη αλλά και εδώ αρκετές φορές, όταν συμβαίνει κάτι ανάλογο σταματούν οι αρχές την κυκλοφορία χωρίς να σκοτώνει άλογα έμβια.

Ελπίζουμε η ΕΔΕ !!!!! να καταδικάσει τον ”κουμπουροφόρο” αστυνομικό και να μην έχει την τύχη χιλιάδων ΕΔΕ που μένουν στα συρτάρια των «υπευθύνων» .
Είναι γνωστό έξαλλου ότι την συνείδηση του κόσμου πως η έκφραση « διεξάγεται ΕΔΕ» ισοδυναμεί δυστυχώς με σύντομο ανέκδοτο.

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος          Η Αντιπρόεδρος           Η Γραμματέας
Α. Μπομπολάκη Μάριζα Χριστοδούλου Μαρία Χουστουλάκη