Συνεχίζεται η στοχευμένη προσπάθεια εξολόθρευσης των αδέσποτων στο κέντρο των Χανίων και σε όλη την περιοχή του Παλιού λιμανιού.Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους,ύπουλα,άδικα και επώδυνα, πολλά αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα.

Οι φόλες ξεκίνησαν από τη Δυτική Τάφρο όπου έχασε τη ζωή του ο “παππούς” του κέντρου που ζούσε 8-9 χρόνια στο λιμάνι και την περιοχή της Ανατολικής Τάφρου και τον φρόντιζαν φιλόζωοι της περιοχής ενώ πριν λίγο καιρό είχε υποβληθεί σε χειρουργείο γιατί είχε τραυματιστεί από διερχόμενο αυτοκίνητο στην περιοχή του Ωδείου.

Λίγες μέρες μετά,στα στενά της Παλιάς Πόλης,δηλητηριάστηκαν πολλές αδέσποτες γάτες.

Αλλά οι αυτόκλητοι “τιμωροί” δε σταμάτησαν εκεί.Την Κυριακή το πρωί μπροστά στα μάτια εκατοντάδων συμπολιτών μας ξεψύχησε δεσποζόμενο ζώο,ενώ το ίδιο απόγευμα, βρέθηκε δηλητηριασμένος αδέσποτος σκύλος στην περιοχή της Ανατολικής Τάφρου.

limani

Σήμερα το πρωί,στην περιοχή της Σπλάντζιας,στην οδό Νικηφόρου Φωκά,ένα λυκόσκυλο ξεψύχησε σε λίγα μόλις λεπτά,παρόλο που στο σημείο πήγε αμέσως η κα Βρόμπελ που μένει στην περιοχή.

nikiforou foka skilaki

Λίγο αργότερα ειδοποιηθήκαμε για ακόμη δύο νεκρά ζώα στην περιοχή

Ειδοποιήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η αστυνομία καθώς το γεγονός έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και συνεχίζεται καθημερινά.

Το Σάββατο το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για το θέμα και τις κινήσεις αποτροπής του, μεταξύ του συλλόγου μας,της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων κου Γεωργιακάκη.

Ο Μάρτιος στατιστικά έχει χαρακτηριστεί ως “η εποχή της φόλας”.

Οι περισσότερες δηλητηριάσεις σε τουριστικές περιοχές παρατηρούνται στην απαρχή της τουριστικής σεζόν.Σε κάθε σημείο όπου υπάρχουν αδέσποτα,κάθε χρόνο τέτοια εποχή θρηνούμε θύματα.

Οι γνωστές περιοχές είναι η Χρυσή Ακτή,η περιοχή των Αγίων Αποστόλων,η παραλία της Αγίας Μαρίνας.Στην περιοχή του λιμανιού και του κέντρου ποτέ δεν υπήρχε τόσο στοχευμένη προσπάθεια εξολόθρευσης.Το δηλητήριο είναι τόσο ισχυρό,που δεν καταφέραμε να σώσουμε κανένα ζώο.

Ζητάμε από το Δήμαρχο Χανίων να πάρει θέση και να καταδικάσει το γεγονός που αμαυρώνει την εικόνα της πόλης μας- για ακόμη μια φορά- και τη δυσφημίζει εντός και εκτός συνόρων.

Διαβάστε τις δηλώσεις της Προέδρου της Ομοσπονδίας μας κας Μπομπολάκη, για το σημερινό τραγικό περιστατικό:

Βαρβαρότητα σε βάρος αδέσποτων στα Χανιά

Διαβάστε επίσης:

Έπιναν τον καφέ τους και το δηλητηριασμένο ζώο αργοπέθαινε δίπλα τους…