pzsespfpoANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ

Πως απλές υιοθεσίες ζώων στο εξωτερικό μετατρέπονται από τα παραπληροφορημένα ΜΜΕ σε κακόβουλα σενάρια περί «παράνομου κυκλώματος εμπορίας αδέσποτων ζώων» που προωθεί αδέσποτα κατοικίδια για πειράματα, κτηνοβασίες, κ.α, με την ύποπτη ανοχή των αρμόδιων κρατικών φορέων, που αρνούνται να εφαρμόσουν τις οδηγίες της Ε.Ε βάσει των οποίων μπορεί να υπάρξει πλήρης ιχνηλασιμότητα ανά πάσα στιγμή του που βρίσκεται ένα ζώο που ταξίδεψε στο εξωτερικό.!

Εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου μεθοδευμένης λασπολογίας εκ μέρους μιας μερίδας αρρωστημένων “φιλόζωων” οι οποίοι κατηγορούν νομοταγείς πολίτες ότι δια-κινούν παράνομα αδέσποτα ζώα και τα στέλνουν για ”πειραματόζωα”, για παραγωγή ”λουκάνι-κων”, για ”διακίνηση ναρκωτικών” και πρόσφατα διατείνονται ότι τα στέλνουν και σε οίκους ανοχής προς ”ικανοποίηση κτηνοβατών”.

Βεβαίως καμία από αυτές τις κατηγορίες δεν έχει τεκμηριωθεί διότι απλούστατα οι ανιδιοτελείς εθελοντές που καθημερινά μοχθούν και αφιερώνουν την ζωή τους διασώζοντας κακοποιημένα, δηλητηριασμένα, βαριά τραυματισμένα, εξαθλιωμένα αδέσποτα ζώα από τους αφιλόξενους δρόμους, με τεράστιο ψυχικό, προσωπικό και οικονομικό κόστος, τελώντας το έργο της Πολιτείας και των Δήμων οι οποίοι είναι απόντες διαχρονικά και δεν έχουν τίποτε να κρύψουν από κανέναν.

Τα περισσότερα αδέσποτα ζώα περιθάλπονται αποκλειστικά με χρήματα ευσυνείδητων φιλόζωων οι οποίοι κάνουν έναν αέναο αγώνα να βρουν μια παντοτινή οικογένεια στα αδέσποτα και όχι να τα παρατήσουν και πάλι στο δρόμο όπου το μέλλον τους προδιαγράφεται τραγικό.

Δυστυχώς στην χώρα μας δεν υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για τέτοιες υιοθεσίες όταν μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών εγκαταλείπουν τα ζώα τους με ευκολία στους δρόμους και μια άλλη μερίδα τα κακοποιεί. Οι υπεύθυνοι φιλόζωοι στρέφονται γι αυτούς τους λόγους και προς τα κράτη της Β. Ευρώπης που και φιλοζωική παιδεία έχουν και αυστηρότερους νόμους.tavroni

   η Λουίζα στον Ταυρωνίτη

Τα αρρωστημένα σενάρια των «αντιθέτων προς τις υιοθεσίες στο εξωτερικό» με παράλογα και φτηνά επιχειρήματα που προσπαθούν να αμαυρώσουν έντιμους και ευαίσθητους φιλόζωους πολίτες , δεν αντέχουν σε καμιά λογική και συζήτηση.

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι όλοι αυτοί οι «αυτόκλητοι» σωτήρες των αδέσποτων ζώων, στην χώρα μας δεν κάνουν τίποτα το θετικό για να βοηθήσουν στο μεγάλο αυτό πρόβλημα της εγκατάλειψης και της ανερχόμενης βίας, αλλά αρέσκονται μόνο να προωθούν μια ανελέητη συκοφαντική δυσφήμιση καθισμένοι αναπαυτικά στις πολυθρόνες τους και πίσω από τον υπολογιστή τους, εναντίον πραγματικών φιλόζωων που μάχονται σκληρά για να βελτιώσουν τις τραγικές συνθήκες της διαβίωσης των ζώων στην Ελλάδα.

lou2

                                                         η Λουίζα στο εξωτερικό,στη νέα της οικογένεια

Ως που θα φτάσει λοιπόν αυτός ο παραλογισμός και διασυρμός, αυτή η διχόνοια που καλλιεργούν κάποιοι μέσα στο Φιλοζωικό Κίνημα; Γιατί αντί να δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις προς τον κόσμο και να αναχαιτίζουν το δύσκολο έργο των ανθρώπων που προστατεύουν ανυπεράσπιστα ζώα δεν επιδιώκουν την συσπείρωση όλων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων; Τελικά ποιος είναι ο στόχος αυτής της ύπουλης επίθεσης, γιατί πρέπει οι «καλοί» να φαίνονται «κακοί» σε αυτήν την παράλογη ιστορία;

Καίρια ερωτήματα που δεν απασχολούν δυστυχώς την Πολιτεία και ορισμένα ΜΜΕ.

Ωστόσο το παράνομο εμπόριο κατοικίδιων και άλλων ζώων ανθεί στην χώρα μας. Χιλιάδες εισαγωγές καθαρόαιμων ζώων από το εξωτερικό με πλαστά ή καθόλου έγγραφα που πολλές φορές έχουμε καταδείξει, ενώ αμέτρητοι παράνομοι εκτροφείς ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα σε πρόχειρες εγκαταστάσεις σωστά κολαστήρια, ζώα από όλες τις φυλές. Χιλιάδες αγγελίες κυκλοφορούν καθημερινά στο διαδίκτυο για την πώληση αυτών των ζώων.

Οι πολέμιοι όμως των υιοθεσιών στο εξωτερικό δεν ασχολούνται με αυτά τα θέματα αλλά ούτε και με τις καθημερινές κακοποιήσεις ζώων.

Δυστυχώς και τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ έχουν την ίδια αντιμετώπιση και σπεύδουν να συλλάβουν και να εξευτελίσουν ξένους και Έλληνες φιλόζωους ως εγκληματίες χωρίς βέβαια να γνωρίζουν τον Νόμο και τις εγκυκλίους της Ε.Ε για τις μη εμπορικές μεταφορές των κατοικίδιων ζώων, επικαλούνται δε εγκυκλίους που έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια.

H Ομοσπονδία μας δηλώνει ότι θα καταγγείλει τις κατασκευασμένες αυτές αθλιότητες και θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου, Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, Αστυνομίας, αρρωστημένων ψυχολογικά “φιλόζωων”, ΜΜΕ που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και ατιμάζουν τους Έλληνες Φιλόζωους καθώς και τις Οργανώσεις τους.

Καλούμε την Πολιτεία

• να σταματήσει να καταδιώκει νομοταγείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες επειδή έτυχε να βρεθούν στο στόχαστρο μιας άδικης και επιζήμιας για τα ζώα πολεμικής και να αναζητήσει τα σκάνδαλα εκεί που πραγματικά υπάρχουν.

• να εφαρμόσει του σχετικούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση ζώων στο εξωτερικό εφαρμόζοντας τους κανόνες ιχνηλασιμότητάς τους.

Επιτέλους να σταματήσει αυτή η παράνοια πριν τα πράγματα εξωθηθούν σε άσχημες καταστάσεις επιζήμιες για την χώρα μας.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία