Μάγεψε μικρούς και μεγάλους χθες ο κουκλοθίασος “Τεχνόπολις” με την παράσταση του έργου του “Αυτός ο κόσμος ο μικρός” που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό σχολείο που όπως πάντα υποστηρίζει το Σύλλογο μας ” Η Προστασία των Ζώων “.

Τιμώμενο πρόσωπο ο Μίρο,ο πυροβολημένος σκυλάκος από τα Χανιά,που ήταν μοσχομυριστός και καμαρωτός στο προαύλιο του σχολείου συνοδευόμενος από την αγαπημένη του φίλη Δέσποινα και έκανε δημόσιες σχέσεις με μικρούς και μεγάλους,αφού ο κουκλοθίασος παρουσίασε την παράσταση προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποπληρωμή των χειρουργείων του,αφού το χρέος μας στους κτηνιάτρους ειναι δυσθεώρητο.

miro

Η παράσταση ζωντάνεψε με μαγικό τρόπο τρεις βιβλικές ιστορίες,την Κοσμογονία,το προπατορικό αμάρτημα και την Κιβωτό του Νώε χρησιμοποιώντας κούκλες,μαύρο, θέατρο θέατρο σκιών και βιντεοπροβολές,μεταφέροντας εξαιρετικά οικολογικά και αντιπολεμικά μηνύματα.

Μετά το τέλος της παράστασης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τις κούκλες και να λύσουν διάφορες απορίες τους.

Ευχαριστούμε θερμά το Γιώργο Αθανασάκη,τον κουκλοθίασο, τη διευθύντρια του σχολείου κα Χρύσα Τερεζάκη, που μας παραχώρησε τόσο πρόθυμα την αίθουσα, και τους δασκάλους που παρευρέθηκαν και φρόντισαν για την επιτυχημένη διεξαγωγή της παράστασης.

 

Έφη Τσεκμέζογλου