Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων Η Προστασία των Ζώων επισκέφτηκε την Τρίτη 13 Ιανουαρίου τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ. Ανδρέα Δασκαλάκη μετά από αίτημά τους.

Τα θέματα τα οποία τέθηκαν αφορούσαν:

   1.   Την έξαρση κατά την χειμερινή περίοδο του φαινομένου των βαρελόσκυλων, που άρχισαν και πάλι να ξεφυτρώνουν, και μάλιστα κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, έγινε δε αναφορά και σε συγκεκριμένα περιστατικά σε διάφορα σημεία του νομού.
Από τους δύο Φορείς τέθηκε και πάλι το ζήτημα της διενέργειας νέων και καθορισμένων ελέγχων πέραν της καθημερινής και συστηματικής υποχρέωσης ελέγχου που έχουν τα αστυνομικά τμήματα ανά τον νομό.

barreldog15

   2.    Την σύγκληση , με ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων ,των Δημάρχων όλου του νομού Χανίων προκειμένου να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα και κυρίως προς την σωστή κατεύθυνση κατά της εγκατάλειψης των ζώων , γεγονός που έχει ως συνέπεια την δημιουργία νέων αδέσποτων , καθώς και κατά ιδιοκτητών που αφήνουν τα κατοικίδιά τους να γεννούν ανεξέλεγκτα και μετά τα παρατούν.

   3.   Την υλοποίηση νέου σεμιναρίου στη βάση των αστυνομικών γύρω από θέματα ενημέρωσης της νομοθεσίας που διέπει τα ζώα γενικότερα.

   4.   Τέλος τέθηκαν υπόψη του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων ζητήματα απροθυμίας αλλά και αδιαφορίας ορισμένων Διοικητών αστυνομικών τμημάτων τόσο στην απαραίτητη συνεργασία τους με τα φιλοζωικά σωματεία όσο και στην αναποτελεσματικότητά τους σε καταγγελίες κακοποίησης ζώων.

Ο κ. Δασκαλάκης συμφώνησε στα αιτήματά μας ζήτησε όμως πίστωση χρόνου λόγω των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Ελπίζουμε ότι μετά από αυτές θα υλοποιηθούν τα παραπάνω , ότι δεν θα ισχύσει και πάλι η αρχαία ημών ρήση « ες αύριον τα σπουδαία» και ότι επιτέλους οι εμπλεκόμενες αρχές θα αντιληφθούν ότι πρέπει να κτυπηθεί το κακό στην ρίζα του και ιδίως αποτελεσματικά , οι δε αστυνομικές αρχές να εφαρμόσουν την νομοθεσία όχι κατά το δοκούν και πάντα σύμφωνα με τις επιταγές της ηγεσίας τους.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων Η Προστασία των Ζώων.