sfragidaΣτις 15.10.2012 μετά από αίτημα του Συλλόγου μας και σε συνέχεια των προσπαθειών μας κατά τα δύο τελευταία χρόνια για τον τερματισμό των απανταχού αλυσοδεμένων βαρελόσκυλων , που αποτελούν ντροπή για την σύγχρονη Κρήτη και τον πανάρχαιο πολιτισμό της , και αφορμή χιλιάδων διαμαρτυριών και μποϋκοτάζ από όλο τον κόσμο, είχαμε συνάντηση με τον Α΄ Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και με αρμοδίους της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Χανίων προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ζητήσαμε σαν Σύλλογος να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια όλων μας στα πλαίσια της ενημέρωσης κατά πρώτον αλλά και της επιβολής του νόμου κατά δεύτερον σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών τέτοιων ζώων .

Ήδη με την Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησαν κοινές επισκέψεις σε περιπτώσεις κακοποιημένων ζώων και η προσπάθεια αναμένεται να κορυφωθεί με τον καιρό.

Η πόλη και ο νομός Χανίων βρίθει τέτοιων περιπτώσεων.

da1

Σε όποια γωνιά, γειτονιά, χωριό, δρόμο ,δρομάκι και αν πάει κανείς η κατάσταση είναι απελπιστική με άρρωστα ζώα, δεμένα σε όλη τους τη ζωή, σκελετωμένα τα περισσότερα από αυτά, μέσα στον καύσωνα και τώρα τις βροχές, χωρίς καμία , μα καμία έγνοια από τους ανθρώπους ιδιοκτήτες τους για τα ζωντανά αυτά πλάσματα.

Στην συνάντηση επισημάνθηκε από όλους μας ότι θα πρέπει να κληθεί και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κτηνοτρόφων του νομού μας καθώς και ο Πρόεδρος των Κυνηγών προκειμένου και αυτοί να συμβάλλουν με την ιδιότητά τους στο ξεπέρασμα τέτοιων απαράδεκτων καταστάσεων, που αποτελούν την πλειοψηφία στα ζώα των κτηνοτρόφων αλλά και σε μεγάλη έκταση και στα κυνηγετικά σκυλιά.

Για όσους δε επιτιμητικά θα αναφέρουν την καραμέλα ότι οι άνθρωποι δυστυχούν , σίγουρα θα συμφωνήσουμε με αυτό, γιατί όλοι μας , και εμείς είμαστε μέρος της πρωτοφανούς αυτής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας , αλλά η απάντησή μας είναι διττή.

α. Δεν ζούμε μόνοι μας και κατ΄ αποκλειστικότητα σε αυτό τον κόσμο, δεν είναι μόνο οι άνθρωποι δυστυχείς, υπάρχουν και άλλα ζωντανά πλάσματα , που δυστυχούν εξ αιτίας μας.

β. Όποιος δεν μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά απέναντι σε ένα ζώο ή δεν έχει την δυνατότητα να το συντηρήσει , να μην παίρνει ζώο.

Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο των χιλιάδων αδέσποτων , κακοποιημένων ζώων ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει και την ευθύνη γι αυτό το φαινόμενο την έχουμε εμείς οι άνθρωποι και όχι τα ζώα.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι υποκριτικές διαμαρτυρίες για την ενασχόληση κάποιων και με τα ζώα .

Γιατί η πλειοψηφία αυτών που διαμαρτύρονται δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο πέραν του εαυτού τους.

Για όσους επίσης κατηγορούν τους πολίτες – που καθημερινά αντιμετωπίζουν την δυστυχία των ζώων και είναι ανήμποροι να ανταποκριθούν στην έκταση και το βάθος της κακοποίησης, που προπηλακίζονται, που απειλείται η ζωή τους – επειδή ζητούν την βοήθεια των κατασταλτικών αρχών, τους απαντάμε ότι ευχαρίστως θα δεχτούμε την δική τους βοήθεια στις εκατοντάδες των περιπτώσεων που καθημερινά τρέχουμε και όχι της αστυνομίας.

Αν δεν μπορούν όμως να βοηθήσουν και αρέσκονται μόνο σε φιλοσοφίες , αρνητισμούς και επικρίσεις χωρίς να προτείνουν κάτι άλλο ,δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν, γιατί γίνονται συνένοχοι στο έγκλημα κατά των ζώων.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν ιδού και το πήδημα.

Τους περιμένουμε.

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ