Τις τελευταίες εβδομάδες, ο νομός μας πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Η σφοδρή χιονόπτωση έχει αποκλείσει πολλές από τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού Χανίων, έχοντας προκαλέσει σοβαρές δυσκολίες στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα τα τελευταία έτη στις περιοχές αυτές και έχοντας διαπιστώσει σε πόσο δύσκολες συνθήκες διαβιούν εκεί οι σκύλοι, κάνουμε έκκληση προς τον σύλλογο κτηνοτρόφων του νομού Χανίων να ενημερώσει σχετικά και να παροτρύνει τα μέλη του ώστε, παράλληλα με τα κοπάδια τους να φροντίσουν και τους σκύλους τους, για να μεταφερθούν σε ασφαλές περιβάλλον, προστατευμένο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έως ότου τουλάχιστον να βελτιωθεί ο καιρός.

barreldog15

Αναμένουμε και προσδοκούμε την συνεργασία του συλλόγου των κτηνοτρόφων για την εξάλειψη του θλιβερού αυτού φαινομένου των «βαρελόσκυλων», αντικαθιστώντας τους σκύλους – σκιάχτρα με συρματοπλέγματα, τα βαρέλια με ξύλινα σπιτάκια τα οποία θα προστατεύουν πραγματικά τα ζώα από τα καιρικά φαινόμενα και δεν θα τα εκθέτουν ακόμα περισσότερο σε αυτά και παρέχοντάς τους τροφή, νερό και άσκηση σε καθημερινή βάση.
Με σεβασμό στην φύση και σε κάθε μορφή ζωής.
Χανιά 14.01.2015
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ