Πραγματοποιήθηκε χθες,Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η βράβευση του διαγωνισμού φωτογραφίας, που είχε διενεργηθεί από τον Δήμο Χανίων, το προηγούμενο διάστημα, για τα αδέσποτα ζώα, με θέμα: “Βρες με, φωτογράφισέ με, αγάπησέ με”.  Νικήτρια του διαγωνισμού ήταν η Κλειώ Μαθιουδάκη που παρέλαβε το βραβείο, ένα τάμπλετ και έναν τιμητικό έπαινο από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα .

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν παράλληλα και τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης για τον εθελοντισμό τους. Μάλιστα, παρουσιάστηκε και το οπτικοακουστικό μήνυμα για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

Η Νατάσα Μπομπολάκη που παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους όλων των αφανών ανώνυμων εθελοντών που καθημερινά αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Αποδέχτηκα αυτό το βραβείο για ένα και μόνο λόγο . Γιατί μέσω εμού τιμάται και αναγνωρίζεται η τιτάνια και ανιδιοτελής προσπάθεια πολλών εκατοντάδων συμπολιτών μας, που επί πολλά χρόνια χωρίς να φείδονται κόπου, κόστους ψυχικού και οικονομικού, κάτω από αντίξοες και άνισες συνθήκες αναλώνουν τον χρόνο τους και πολλές φορές και όλη τους την ζωή, αντικαθιστώντας κυριολεκτικά την Πολιτεία και τον Δήμο στην προάσπιση κάθε ανήμπορου και διαφορετικού πλάσματος, θύματος της ανθρώπινης βίας, της αναλγησίας, της αδιαφορίας.

Πιστώνουμε την θετική αυτή ενέργεια στον Δήμαρχο Χανίων, αλλά και στον Πρόεδρο της 5μελούς Επιτροπής του Δήμου Γεώργιο Μαυρολέοντα, χρεώνουμε όμως παράλληλα στον Δήμαρχο την έλλειψη ουσιαστικού έργου στην καθημερινότητα των αδέσποτων με τα εξαιρετικά πολλά τραυματισμένα και άρρωστα ζώα, καθώς και τα άπειρα κουτάβια και γατάκια.

Του χρεώνουμε επίσης, όπως και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ότι δεν είχε και δεν έχει την πολιτική βούληση να βάλει φρένο σε μια κυνική και ανάλγητη Υπηρεσία, την Υπηρεσία των Αδέσποτων, που στέκεται καθημερινά εμπόδιο σε κάθε ενέργεια που θα επέφερε ένα ορατό αποτέλεσμα στον περιορισμό των αδέσποτων και που έχει προβεί με την σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Αντιδημαρχίας σε πράξεις κατά των ζώων και που συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, άλλοτε ξεζουμίζοντας τους εθελοντές πολίτες και άλλοτε θεωρώντας τους παράνομους.Όσο η Δημοτική Αρχή δεν βάζει φρένο σε αυτή την τακτική, καμία ουσιαστική αλλαγή δεν πρόκειται να δούμε στην Πόλη μας , όσον αφορά στο θέμα των αδέσποτων.

Η πρόεδρος του συλλόγου μας επισήμανε τη μεγάλη ανάγκη που αντιμετωπίζουν τα φιλοζωικά σωματεία από νέους εθελοντές καθώς τα μέλη είναι ελάχιστα και οι απαιτήσεις τεράστιες,αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που βοηθούν και έχουν ευαισθησίες.Έκανε ένα ανοιχτό κάλεσμα νέων εθελοντών,αφού όσο περισσότεροι είμαστε,τόσο περισσότερα μπορούμε να κάνουμε.