ant6Με πολύ μεγάλη και αναπάντεχη συμμετοχή κόσμου και ζώων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στα Χανιά τα Α’ Αντικαλλιστεία Σκύλων.

Ενθουσιασμένος ο κόσμος πρότεινε να το ξανακάνουμε και δεχτήκαμε και πρόταση  να εξελιχθεί σε επιχορηγούμενο Ετήσιο Φεστιβάλ Ζώων και να αποτελεί θεσμό για την πόλη μας.

Η ζωντανή μουσική και το τραγούδι από τον Κωνσταντίνο Κασσωμένο με τη συνοδεία της κιθάρας του, η ξεσηκωτική μουσική από τους d.j.Warriors και τον stelio G. και η μαγική μελωδία του σαξοφώνου του διασκέδασαν με τον καλύτερο τρόπο τους παρευρισκόμενους.

ant1

Αυτό που μας γέμισε ιδιαίτερη χαρά ήταν η συμμετοχή των πρώην αδέσποτων που υιοθετήθηκαν μέσω του συλλόγου μας αλλά και η μεταμόρφωση και υποδειγματική συμπεριφορά υιοθετημένων  και ευτυχισμένων-πλέον- κακοποιημένων και πρώην φοβικών ζώων που αποδεικνύει περίτρανα πως η φροντίδα και η αγάπη κάνουν θαύματα.

Η μεγάλη συμμετοχή και η απαίτηση του κόσμου μας ανάγκασαν να προσθέσουμε μια επιπλέον κατηγορία στις 15 ήδη υπάρχουσες.

Το πρώτο βραβείο για κάθε κατηγορία ήταν της MARS HELLAS , που ήταν και ο μεγάλος μας χορηγός,ενώ μοιράστηκαν δωράκια σε όλα τα ζωάκια που συμμετείχαν.

ant2 ant3

 

 

 

 

 

Ο κόσμος δεν ήθελε να φύγει και τα σκυλιά ήταν πάνω από 200.

Όλοι με λουρί και σακουλάκια έδωσαν το καλό παράδειγμα και στο τέλος της εκδήλωσης το πάρκο ήταν καθαρότερο από πριν.

Πολύ γέλιο από τους πρωταγωνιστές της ημέρας , με τα αντιστάρ βραβεία: ο γκρινιάρης, ο αυτιάς, η ταβανόβουρτσα, η πιο ξεβιδωμένη ουρά, ο τρώω όλο το φαί μου και μου φαίνεται, το πιο αστείο  γαύγισμα, και πολλές άλλες κατηγορίες έδωσαν ένα άλλο χρώμα στην συγκέντρωση, επιβεβαιώνοντας ότι τα ζώα είναι απολαυστικότατοι σύντροφοι στο παιχνίδι μας και ότι αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη.

ant5 ant8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O παρουσιαστής της εκδήλωσης, γνωστός στην κοινωνία των Χανίων από σατυρική εκπομπή στην τοπική τηλεόραση μαζί με ένα μέλος του συλλόγου μας έδωσαν τα ρέστα τους.

Η κριτική μας επιτροπή απαρτιζόμενη από έναν ιταλό εκπαιδευτή της θετικής εκπαίδευσης, ελληνίδα εκπαιδεύτρια της θετικής επίσης, το μικρό μας φίλο Χρήστο και ένα μέλος του συλλόγου μας σκόρπισαν πολύ γέλιο, με τα διαγωνιζόμενα σκυλάκια.Μασκότ όπως πάντα ο Γκούλφι μας,το τρίποδο πολύπαθο αδέσποτάκι μας (που θα διεκδικούσε άνετα το βραβείο της κατηγορίας “i will survive”, αν υπήρχε, και  υιοθετήθηκε από μέλος του συλλόγου μας) ήταν το επίτιμο μέλος της κριτικής επιτροπής-άγρυπνος φύλακας των βραβείων.

ant7

ant11 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήταν πολλά εκεί.

Ο Ράστυ που γλύτωσε δύο φορές από φόλα,η Φαίδρα μας που εγκαταλείφθηκε,η Μιλού με τη σπασμένη γνάθο,η Ντούμπι,η Ιζαμπέλα….H ηθική μας ικανοποίηση για τον καθημερινό και δύσκολο αγώνα μας…

Μοιράστηκε πολύ ενημερωτικό υλικό, έγιναν πολλές συζητήσεις και ενημερώσεις σε θέματα ζωοφιλίας και εθελοντισμού και πετύχαμε και το βασικό μας στόχο:της ενημέρωσης και της προσπάθειας προαγωγής της ζωοφιλίας μέσω μιας χαρούμενης,μουσικής γιορτής. 

ant9

Αίσιο τέλος είχε και η ιστορία  με τα δύο κουταβάκια που κάποιος  άφησε στο χώρο της εκδήλωσης.

Ανακοινώθηκε από τους παρουσιαστές μας και ήδη έχουν υιοθετηθεί. 

Η όλη εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε.

ant4

Και επιπλέον καταλήξαμε και σε ένα συμπέρασμα:

Eίμαστε πολλοί ζωόφιλοι τελικά ΚΑΙ στα Χανιά.

Άντε και του χρόνου…