sfragidaΧανιά 20.01.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπαράζ κακοποιήσεων και δολοφονιών ζώων σε όλη την χώρα και βέβαια και στην Κρήτη.

Την εβδομάδα που μας πέρασε  είχαμε  εκατοντάδες δηλητηριάσεις ζώων σε όλη την χώρα.

 

Δυστυχώς στην συνάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 108 Ζωοφιλικών Σωματείων με την υφυπουργό κα Αποστολάκη η ίδια σε πρώτη φάση αρνήθηκε την συνταγογράφηση των φυτικών φάρμάκων με τα οποία δολοφονούνται χιλιάδες ζώα της ήμερης και άγριας πανίδας με το επιχείρημα της μη οικονομικής επιβάρυνσης των ανθρώπων που τόσο πόνο προκαλούν στα ζώα και τόσο άσχημες υπηρεσίες προσφέρουν στον τόπο μας.

Βεβαίως το φιλοζωικό κίνημα θα επιμείνει μέχρι ότου περιορισθεί η ασυδοσία των ανθρώπων που σκορπούν συνεχώς και ανεμπόδιστα τον θάνατο.

Συνεχίζεται ο αποτρόπαιος θάνατος ζώων με την μέθοδο του κρεμάσματος στη Κρήτη.

Στα Λασίθι αυτή την φορά συνεχίστηκε « η παράδοση» του κρεμάσματος ζώων.

Μέσα στον αύλειο χώρο εξοχικής κατοικίας βρέθηκε κρεμασμένο ένα άτυχο αδέσποτο σκυλί. Πολίτες και δημοσιογράφοι που πήγαν στο σημείο συγκλονίστηκαν από τον τρόπο που βρέθηκε απαγχονισμένο ένα ακόμη αθώο πλάσμα.

Οι σύλλογοί μας ήδη έχουν έλθει σε επικοινωνία με το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης Λασιθίου για να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες και έρευνα για τους « τζάμπα μάγκες» που προέβησαν σε αυτή την βάρβαρη πράξη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, τις οποίες προσπαθούμε να διασταυρώσουμε, το εκεί αστυνομικό τμήμα ολιγώρησε και αρνήθηκε να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες μετά την καταγγελία που τους έγινε.

Γι αυτό και ζητάμε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου να διατάξει έρευνα για την καταγγελία που μας έκανε η γυναίκα στο εξοχικό σπίτι της οποίας βρέθηκε κρεμασμένο το ζώο, ότι οι αστυνομικοί αδράνησαν και αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε αυτεπάγγελτη μήνυση κατά παντός υπαιτίου και να ξεκινήσουν την έρευνα για τις συνθήκες και για το από ποιους έγινε το νέο αυτό έγκλημα κατά των ζώων.

17 ζώα βρέθηκαν δηλητηριασμένα στον χώρο της Αμερικάνικης Βάσης στις Γούβες Ηρακλείου.

Από ευαισθητοποιημένους αλλοδαπούς ενημερώθηκε το υπουργείο Τουρισμού , το οποίο και ενημέρωσε την Δημοτική Αρχή για το περιστατικό.

Άλλα 17 περίπου ζώα αγνοούνται στον ίδιο χώρο και εικάζεται ότι και αυτά έχουν δολοφονηθεί.

Τόσο η παλαιά όσο και η νέα Δημοτική Αρχή παραμένουν απαθείς και αδρανείς στο έγκλημα που συντελείται χρόνια τώρα στην περιοχή αυτή.

Όλα τα ζώα ήταν στειρωμένα και εμβολιασμένα με την συνδρομή όχι του Δήμου βέβαια αλλά φιλοζωικών συλλόγων και πολιτών.

Θάνατος ζώου με πυροβολισμό, στο Λασίθι και πάλι , μας κατάγγειλε αλλοδαπή φιλόζωη , γνωστή για τις προσπάθειες που καταβάλει για τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή.

Η υπόθεση ερευνάται εκ μέρους μας προκειμένου να προβούμε στις κατάλληλες νομικές ενέργειες.

Σύσκεψη των αρμόδιων φορέων σε επίπεδο Κρήτης ετοιμάζουν τα φιλοζωικά σωματεία της Κρήτης προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μάστιγα αυτή που πλήττει το νησί μας.

Ελπίζουμε οι αρμόδιες αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων , να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και επιτέλους να εφαρμόσουν το νόμο για τις εκατοντάδες κακοποιήσεις , ενεργητικής και παθητικής μορφής, που λαμβάνουν χώρα με αμείωτο ρυθμό στην Κρήτη.

Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων “Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ”

Αναστασία Μπομπολάκη

Τηλ. 6976489349

Για την  Μ.Κ.Ο.ΖΩΦΟΡΟΣ

Μαρία Χουστουλάκη

Τηλ. 6979913007