Έχουμε επανειλλημένα αναφέρει ότι η μεγαλύτερη πηγή τροφοδότησης αδέσποτων είναι οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλων που αφήνουν τα ζώα τους να γεννάνε και μετά εγκαταλείπουν τα κουτάβια σε κούτες,λύνοντας το δικό τους πρόβλημα ενώ το κάνουν πρόβλημα των υπολοίπων…

Δεχτήκαμε καταγγελία για ιδιοκτήτρια τριών θηλυκών μεγαλόσωμων σκύλων που ενώ δεν τα έχε στειρώσει,δεν τα προστατεύει,ώστε να μην υπάρχουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.Τα ζώα επίσης διαβιούν σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες.

Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία,υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο γεννιούνται περίπου 40 κουταβάκια τα οποία η “κηδεμόνας” τα εξαφανίζει εγκαταλείποντάς τα διάσπαρτα σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Προχωρήσαμε σε καταγγελία στην αστυνομία όπου ζητάμε να επικεντρωθούν στα παρακάτω:

“1.στις περιγραφόμενες απαράδεκτες συνθήκες όλων των ζώων της ιδιοκτήτριας.
2.στο μόνιμο δέσιμο αυτών.
3 .όσον αφορά στα κουτάβια και στο γεγονός ότι υπάρχει και μια ετοιμόγεννη σκυλίτσα θέτουμε υπόψη σας τις παρακάτω ιδιαίτερα σημαντικές παραμέτρους.
 Σύμφωνα με  το άρθρο 5 παρ. ζ του νόμου 4039/12 , όποιος δεν έχει που να διαθέσει τα κουτάβια του θηλυκού σκύλου του, υποχρεούται να το στειρώνει.
Επιθυμούμε λοιπόν  με σαφή τρόπο και με προσκόμιση συγκεκριμένων  στοιχείων  να ενημερώσει ποιοι είναι οι άνθρωποι που θα υιοθετήσουν τα κουτάβια  καθώς και αυτά που αναμένονται άμεσα να γεννηθούν και να γίνει πραγματική   επαλήθευση εκ μέρους σας των στοιχείων αυτών χωρίς καθυστέρηση.
Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να βεβαιωθούν τα πρόστιμα , όπως αυτά έχουν τροποποιηθεί στο άρθρο 46 του νόμου 4235/14 καθώς και τα πρόστιμα για τις πιθανές άλλες παραλείψεις του και τέλος  επαναλαμβάνουμε , οτι θα πρέπει άμεσα να προβεί στην αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης των ζώων σύμφωνα με την νομοθεσία και το γνωστό πλέον πρωτόκολλο ευζωίας.
Επίσης ενημερώστε την οτι είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε εν μέρει  οικονομικά στην στείρωση των δύο ενήλικων σκύλων της.
Ομοίως σύμφωνα με την καταγγελία ενέχεται και για την αδεσποτεία των ιδιόκτητων σκύλων της για τα οποία θα π΄ρπει να μεριμνήσει να μην εξέρχονται της οικίας τους όχι βέβαια δια τρόπου του μόνιμου δεσίματός τους.
Τέλος παρακαλούμε να ενημερωθεί οτι σε τυχόν απομάκρυνση των ζώων θα πρέπει να μπορεί να υποδείξει που βρίσκονται αυτά διαφορετικά θα διωχθεί για την εγκατάλειψή τους βάσει του νόμου 1197/81.”