Πριν λίγες μέρες δεχτήκαμε ένα  μήνυμα που  από ιταλίδα τουρίστρια για την ύπαρξη ενός πολύ άρρωστου σκυλάκου που περιφέρεται στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ ΙΝΚΑ στο Μάλεμε.Παρά την επικοινωνία της ίδιας και του συλλόγου μας με το δήμο Πλατανιά δεν έγινε καμμία ενέργεια από την πλευρά του δήμου ώστε να βοηθηθεί ο άρρωστος σκυλάκος.

Την Τρίτη το πρωί,εθελοντές του συλλόγου μας αναζήτησαν το σκυλάκο αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.Μάθαμε όμως τα “ωράριά” του και την Τετάρτη στις οκτώ το πρωί,φιλόζωος εθελοντής,βρήκε το σκυλάκο και τον μετέφερε στον κτηνίατρο.

Τα έντονα δερματικά προβλήματα που είχε και οι πληγές μας ανησύχησαν και φοβόμασταν ότι είναι πιθανόν να πάσχει από λεισμανίωση.Η ανακούφισή μας ήταν μεγάλη όταν τα τεστ ήταν αρνητικά.

Ο σκυλάκος όμως χρειάζεται χρονοβόρα και πολυδάπανη θεραπεία και αναζητούσαμε χώρο φιλοξενίας.

Ο Αντρέας όμως που μετέφερε το σκυλάκο,δεν αρκέστηκε σε αυτό.Κινητοποίησε όλη του την οικογένεια γιατί δεν ήθελε να γυρίσει ο Τζακ στο δρόμο και να περιφέρεται σε αυτή την κατάσταση και βρήκε φιλοξενία στο σπίτι του θείου του, του Ντέιβιντ,ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι μπορεί να παραμείνει εκεί όσο διάστημα χρειαστεί για να αποθεραπευτεί ο Τζακ και να βρει μια οικογένεια .

Ξεκίνησε ήδη αγωγή ,την οποία ο Αντρέας την ακολουθεί κατά γράμμα και η αφοσίωση του σκυλάκου είναι συγκινητική.Το απόγευμα που τον επισκεφτήκαμε,μόλις είδε τον Αντρέα-που τον γνώρισε μόλις χθες-έκανε σαν τρελός από τη χαρά του και τον κοίταζε μες στα μάτια.

Καθημερινά πηγαίνουν πολύωρες βόλτες,έχει πολύ όρεξη για φαγητό και αύριο θα ξαναπάει στον κτηνίατρο.

Ευχαριστούμε πολύ τον Ντέιβιντ που τον φιλοξενεί και τον Αντρέα που ξεκίνησε από τα Χανιά για να βρει το Τζακ που του πρόσφεραν το καλύτερο δώρο….

Ελπίζουμε να συνεχίσει να είναι τόσο τυχερός και να βρει την καλύτερη οικογένεια καθώς είναι εξαιρετικός χαρακτήρας,ξέρει από βόλτες και βασική υπακοή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο αγαθός γίγαντας των 32 κιλών δεν ήταν πάντα αδέσποτος….

Διαβάστε επίσης

Ντροπή για τον Δήμο Πλατανιά !