Μόνο τον τελευταίο μήνα δεχτήκαμε περισσότερα από 20 τηλεφωνήματα από κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων που ψάχνουν σπίτια προς ενοικίαση αλλά δεν μπορούν να βρουν εξαιτίας του κατοικίδιού τους.

Η άρνηση των ιδιοκτητών είναι απόλυτη,γνωρίζουμε όμως περιπτώσεις-πολλές μάλιστα-που η αντίστασή τους κάμπτεται εύκολα όταν τους προσφέρεται ποσό πολύ μεγαλύτερο της αρχικής απαίτησης μισθώματος και φυσικά δεν ανταποκρίνεται στις ανέσεις του ακινήτου,αλλά “προσφέρουν χάρη αφού υπάρχει και ζώο”.Τότε τα ζωάκια γίνονται αξιαγάπητα και διαγράφεται η άκρως ρατσιστική φράση “αποκλείονται αλλοδαποί και ζώα”.

Ταυτόχρονα σχεδόν όλοι οι κηδεμόνες ζώων αντιμετωπίζουν προβλήματα-ιδιαίτερα στις πολυκατοικίες.

Δεν αναφερόμαστε βέβαια στους ανεύθυνους κηδεμόνες-υπάρχουν και αυτοί-που δε σέβονται ούτε τις διατάξεις κοινής ησυχίας,ούτε τις υγειονομικές διατάξεις και έχουν παρατημένα τα ζώα μόνα στο μπαλκόνι τους όλο το 24ωρο,χωρίς καν μια βόλτα και τα ζώα ενοχλούν από ανία αφού γαυγίζουν συνεχώς.

Αναφερόμαστε στους υπεύθυνους κηδεμόνες που θεωρούν το κατοικίδιο μέλος της οικογένειάς τους και φροντίζουν για την αρμονική συμβίωση με τους γείτονες.

Τι και αν ο νόμος το επιτρέπει-αρκεί να τηρούνται οι διατάξεις κοινής ησυχίας και υγειονομικού;;;

Η προκατάληψη που υπάρχει δημιουργεί άρνηση και πολύ συχνά οι κηδεμόνες αντιμετωπίζουν έντονο bulling από γείτονες που απλά δε δέχονται ότι δίπλα τους υπάρχουν ζώα και δημιουργούν δεκάδες προβλήματα και εξαπολύουν απειλές,αφού και μόνο στη θέα τους εξαγριώνονται.

Πέραν των καταγγελιών που αντιμετωπίζουμε για κακοποιήσεις ζώων,δεχόμαστε πολλές καταγγελίες που κατά τον επιτόπιο έλεγχο είναι υπερβολικές.

Συνήθως δεν ενοχλείται όλη η γειτονιά αλλά συγκεκριμένο άτομο που αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι  άνθρωποι και ζώα είμαστε συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη και έχει βάλει σκοπό της ζωής του να δημιουργεί προβλήματα,να απαξιώνει τους κηδεμόνες κατοικιδίων,αλλά ταυτόχρονα αυτός έχει το δικαίωμα να αφήνει τα ανήλικα παιδιά του να ουρλιάζουν μεσημεριάτικα γιατί “παιδιά είναι μωρέ,τι να τους κάνουμε;;”Οι δικές τους οχλήσεις είναι στο απυρόβλητο γιατί προκαλούνται από δίποδα και όχι τετράποδα.

Y.Γ.Αλήθεια οι αγγελίες που “αποκλείονται αλλοδαποί και ζώα” ισχύουν  και για αλλοδαπούς π.χ. μεγαλοστελέχη εταιριών;;;;;;Γιατί και αυτοί είναι αλλοδαποί…Νομίζω….

Είναι γενικότερη ξενοφοβία και ζωοφοβία ή επιλεκτική;;;;

Πάντα είχα αυτή την απορία…..