Σήμερα το πρωί η Πρόεδρος του συλλόγου μας πήγαινε να βρει ένα τραυματισμένο  ζώο στην περιοχή του Αλικιανού και εντελώς τυχαία εντόπισε σε ένα στενό στην πυλωτή ενός σπιτιού στην Αγυιά ένα σκύλο ράτσας Cane Corso το οποίο ζούσε κυριολεκτικά πάνω στα περιττώματά του.

Σταμάτησε και χτύπησε αλλά δεν άνοιξε κανείς.

Το ζώο ήταν δεμένο με μια αλυσίδα μισού μέτρου.η οποία είχε μπλεχτεί,ενώ δεν είχε καν περιλαίμιο,ήταν δεμένο με την ίδια αλυσίδα που του είχε τραυματίσει το λαιμό.

Ο δύστυχος σκυλάκος καθόταν πάνω στα περιττώματά του,αφού δεν μπορούσε να κινηθεί και ο χώρος είχε να καθαριστεί τουλάχιστον ένα μήνα,ενώ η μυρωδιά ήταν αφόρητη.Υπήρχαν άδεια μπολάκια φαγητού και νερού,αλλά ακόμη και γεμάτα να ήταν το ζώο δεν έφτανε μέχρι εκεί,αφού είχε μπλεχτεί η μικροσκοπική αλυσίδα του.Η δε κουβέρτα που του είχαν αφήσει ήταν ποτισμένη από ούρα και ακαθαρσίες.

Το σκυλάκι είναι 6-7 μηνών όπως υπολογίζουμε,πολύ φιλικό αλλά με δυστυχισμένο βλέμμα.

Του βάλαμε δερμάτινο περιλαίμιο και το απομακρύναμε από εκεί,ενώ το δέσαμε με μια αλυσίδα 6 μέτρων για να μπορεί να κινείται μέχρι να βρούμε τον κηδεμόνα στον οποίο η Πρόεδρος του συλλόγου μας άφησε σημείωμα να επικοινωνήσει μαζί της.

Όπως μάθαμε,ο σκυλάκος αγοράστηκε όταν ήταν κουταβάκι δύο μηνών,στην αρχή ζούσε μέσα στο σπίτι και μεταφέρθηκε εκεί γιατί έκανε ζημιές και μεγάλωνε πολύ γρήγορα.

Το σκυλάκι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι του πατέρα του,ελεύθερο και ασφαλές ενώ θα παρακολουθούμε το περιστατικό.

Το περιστατικό αυτό μας το είχαν καταγγείλει με φωτογραφίες μέσω e-mail πριν ένα μήνα χωρίς να μας προσδιορίσουν ακριβώς τό σημείο και χωρίς να υπάρχει ένα τηλέφωνο επικοινωνίας,αλλά όταν ζητήσαμε ακριβείς πληροφορίες δεν μας απάντησαν ποτέ και ήταν αδύνατο να το εντοπίσουμε.

Μάστιγα έχει καταντήσει η κακοποίηση καθαρόαιμων σκύλων.Από τα πέντε περιστατικά κακοποίησης που ασχολήθηκε σήμερα η Πρόεδρος του συλλόγου μας,τα τέσσερα αφορούσαν σε καθαρόαιμους σκύλους,οι κηδεμόνες των οποίων τους απέκτησαν,θεωρώντας το αξεσουάρ,πληρώνοντας πολλά χρήματα και τα εγκατέλειψαν στη μοίρα τους ,αλυσοδεμένα και παραμελημένα,μόλις μεγάλωσαν και έχασαν τη γοητεία του κουταβιού.

Στο ένα δε περιστατικό,μια σκυλίτσα ράτσας πιτ μπουλ,γεννάει συνέχεια πάνω στα περιττώματά της και τα κουτάβια πεθαίνουν αμέσως,ενώ και σήμερα που πήγαμε,διαπιστώσαμε ότι είναι πάλι έγκυος,αφού είναι αλυσοδεμένη μαζί με ένα αρσενικό λυκόσκυλο τουλάχιστον δύο χρόνια ενώ οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες και τα ζώα είναι υποσιτισμένα.

Για το τελευταίο περιστατικό  κατατέθηκε καταγγελία στην αστυνομία.