Καταγγελία λάβαμε τις τελευταίες ημέρες για δυο άλογα ,που ανήκουν σε επαγγελματία της συμπαθούς ομάδας των αμαξάδων .
 .
Τα άλογα βρίσκονταν εκτεθειμένα στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες , χωρίς καμία απολύτως προστασία , μέσα στο χιονιά και τις κατακλυσμιαίες  καταιγίδες , σε χωράφι κοντά στο κέντρο της πόλης .
.
Κινητοποιηθήκαμε αμέσως , με τις προσπάθειες τις δικές μας εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης των ζώων , τα άλογα μεταφέρθηκαν σε στάβλο, τον οποίο ελέγξαμε για το αν παρέχει προστασία στα ζώα και θα  παρακολουθούμε  συνέχεια τις συνθήκες διαβίωσής τους .
Η Αστυνομία , αν και ολιγώρησε στην αρχή , ελπίζουμε οτι θα πράξει τα δέοντα στη συνέχεια  .
Μάλιστα για το θέμα αυτό είχαμε συνάντηση σήμερα, με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χανίων κ. Μαστραντωνάκη .
 .
Δεν επιθυμούμε την τιμωρία κανενός , ούτε στις προθέσεις μας είναι οι καταγγελίες και μηνύσεις , επιθυμούμε όμως να μάθουμε να φερόμαστε στα ζώα το λιγότερο , όπως απαιτεί η νομοθεσία μας .
Με την ευκαιρία να πούμε , ότι παρά τις προσπάθειές μας προς το Λιμεναρχείο αλλά και τις άλλες εμπλεκόμενες αρχές ,Αστυνομία , Λιμενικό Ταμείο Δήμου κλπ  να γίνει σύσκεψη , όπου θα διευθετηθούν και δοθούν λύσεις για την ευζωία των αλόγων των αμαξάδων , πριν τη νέα τουριστική περίοδο , οι αρχές κωφεύουν .
.
Μέχρι πότε είναι το ερώτημά μας ;
 .
Όταν το καλοκαίρι θα έχουμε και πάλι σωρεία διαμαρτυριών και καταγγελιών απο του τουρίστες της πόλης μας και η εικόνα πολιτισμού της πόλης θα έχει για μια ακόμη φορά  υποστεί πλήγμα;
.
Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
.
.
Διαβάστε την πρόταση που απευθύναμε στο λιμεναρχείο Σούδας,στις 5 Σεπτεμβρίου 2017, για μια κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και για την οποία δε λάβαμε απάντηση.
.
.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό,η ομοσπονδία μας επανήλθε με νέα πρόταση σύσκεψης,αυτή τη φορά με κύριο και βασικό αποδέκτη τον Δήμο Χανίων , ο οποίος είναι συνολικά  αρμόδιος για  την πολιτισμένη εικόνα της πόλης μας περισσότερο απο τον καθένα .

.

Οι φιλοζωικοί φορείς μας είναι στην διάθεση του Δήμου για την οργάνωση της προτεινόμενης σύσκεψης αλλά και για μία  σειρά  άλλων πιθανόν κοινών  μεταξύ Δήμου και φιλοζωικών φορέων  ενεργειών , που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ζωής των υπέροχων αυτών ζώων αλλά και  στην βελτίωση της πολύ κακής εικόνας που εκπέμπει η πόλη μας στους χιλιαδες επισκέπτες μας  κατά την θερινή περίοδο .

.
Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή τους και αναμένουμε την ενημέρωσή μας