Επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ζητώντας την αρωγή των εκπαιδευτικών στο θέμα των ζωολογικών κήπων

η επιστολή

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η μεγαλύτερη της χώρας στον τομέα των ζώων, με πάνω απο 60 σωματεία στη δύναμή μας.

Σκεφτήκαμε να απευθυνθούμε σε σας πιστεύοντας, ότι θα βρούμε ευήκοα ώτα σε ένα θέμα που άπτεται της εκπαιδευτικής πολιτικής γύρω απο την φύση και τα πλάσματά της.

Δεν θα θέλαμε να σταθούμε σε γενικές αναφορές για το ποια είναι η κατάσταση, που βιώνουν τα πάσης φύσεως ζώα στην χώρα μας, σεβόμενοι το χρόνο σας και τις υποχρεώσεις σας, γι αυτό και θα εστιάσουμε σε ένα ζήτημα.

Στους ζωολογικούς κήπους στην Ελλάδα

Αγαπητοί φίλοι,

Πίσω απο την βιτρίνα και τα πολύχρωμα φώτα των ζωολογικών κήπων κρύβεται πολύς πόνος και δυστυχία για τα αιχμάλωτα άγρια ή και τα ενδημικής πανίδας ζώα.

Κρύβονται επιμελώς τα παράνομα οικονομικά κυκλώματα αιχμαλωσίας και εμπορίας άγριων ζώων, κρύβεται μια οδυνηρή εκμετάλλευσή τους για καθαρά οικονομικό όφελος του κάθε επιχειρηματία τέτοιων χώρων.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι απο έλλειψη ενημέρωσης και μόνο ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δασκάλων σε όλη την Ελλάδα, οδηγούν τα παιδιά σε τέτοιους χώρους, προκειμένου να ενημερωθούν για την άγρια ζωή του πλανήτη.

Τι είδους εκπαίδευση όμως είναι αυτή για τους μικρούς μαθητές να βλέπουν αυτά τα περήφανα άγρια ζώα της ζούγκλας πίσω απο τα κάγκελα, μέσα σε πραγματικές φυλακές, να βλέπουν ζώα σε κατάθλιψη, σε απίστευτη μοναξιά ή ζώα να κάνουν αφύσικα “νούμερα”;

Τι είδους εκπαιδευτική πολιτική είναι αυτή για τα σημερινά παιδιά που θα κτίσουν το μέλλον της χώρας μας;

Οι εικόνες και το τυχαίο ρεπορτάζ που σας στέλνουμε είναι πολύ πρόσφατα.

Παρακαλούμε δείτε τα για να μπορέσετε να αντιληφθείτε κατ’ ελάχιστον τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στους χώρους αυτούς και ποιες καταστάσεις άθελά τους οι δάσκαλοι συγκαλύπτουν.

Το 2012 με τον νόμο 4039/12 καταργήθηκαν τα τσίρκο με ζώα στην χώρα μας.

Και γίναμε φωτεινός φάρος σε όλη την Ευρώπη.

Ζητάμε τώρα την έμμεση και δική σας συμβολή για να κλείσουν οι ζωολογικοί κήποι, αυτοί οι χώροι μαρτυρίου για όντα, που είναι άκρως νοήμονα και συναισθανόμενα.

Αποτρέψετε τους συναδέλφους σας απο το να πραγματοποιούν τέτοιες “εκπαιδευτικές” εκδρομές.

Τα νέα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν για την άγρια ζωή μέσα απο άλλους τρόπους που δεν στηρίζονται στον πόνο των ζώων και δεν στηρίζουν τις τσέπες του κάθε επιχειρηματία εις βάρος της υπόλοιπης ζωής του πλανήτη μας.
Δείτε εδώ εναλλακτικούς τρόπους ενημέρωσης.

Ο Δάσκαλος έχει υποχρέωση να “μπολιάζει” με αξίες και ιδανικά τα νέα παιδιά.

Και δεν μπορεί να αποτελεί αξία η εκμετάλλευση, καμία εκμετάλλευση, κανενός πλάσματος, ανθρώπινου ή μη.

Σας ευχαριστούμε και ειμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ακόμη και εκ του σύνεγγυς σε συνάντηση των δύο Ομοσπονδιών.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία