Γέμισε χρώματα και μουσικές σήμερα η πλατεία του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.
Με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου και του Κτηνιατρικού συλλόγου η πόλη γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων.

Παρόντες ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Ινιωτάκης  ο δημοτικος σύμβουλος κος Αθανασάκης και η κα Καλουδιώτη που ήταν και υπεύθυνοι όλης της πετυχημένης διοργάνωσης.

zof4mai

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλα τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης που μοίραζαν ενημερωτικό υλικό και ο Κτηνιατρικός σύλλογος Ηρακλείου που πρόσφερε δωράκια αλλά και πολύτιμες συμβουλές για τα ζώα.
Σε ειδικό περίπτερο του δήμου,δώδεκα αδεσποτάκια περίμεναν με αγωνία μια ζεστή αγκαλιά.Μερικά τη βρήκαν καθώς πολίτες ενδιαφέρθηκαν για την υιοθεσία τους και πληρούν τις προϋποθέσεις του υπεύθυνου κηδεμόνα.Στο περίπτερο υπήρχε υλικό για τις υπεύθυνες υιοθεσίες και τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων και μοιράστηκαν cd βασικής εκπαίδευσης.

Και επειδή μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με τα ζώα αυτόν τον πλανήτη,και επειδή η παρουσία τους πρέπει να μας γεμίζει θετική ενέργεια και επειδή όλο και περισσότεροι νέοι αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα ζώα,τα παιδιά έκαναν μερικά δωράκια σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους αυτή τη γιορτή.

Η χορωδία του 58ου Νηπιαγωγείου με τη φιλόζωη δασκάλα τους κ.Βασιλική Ραχωνη που είναι μέλος του σωματείου Ζωφόρος συγκίνησαν με τις μελωδικές φωνές τους τους παρευρισκόμενους.
Σχολές χορού κατέπληξαν με τις σωματικές τους ικανότητες.

gio4mai1

Το α Λύκειο Ηρακλείου συμμετείχε με ομάδα μοντέρνου χορού και με μια καταπληκτική μπάντα με εξαιρετικό ρεπερτόριο.
Άφθονη κρητική μουσική από τα παιδιά Λυκείου…

Και επειδή το “τερπνόν μετά του ωφελίμου”,έγιναν διάφορες ομιλίες από αρμόδιους φορείς…

Εκτός από τους διοργανωτές μίλησαν ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Κτνηνιατρικού Συλλόγου κος Πιπεράκης,ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής κος Σωμαρας,εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και η αντιπεριφερειάρχης κ Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη.

gio4apr

Για άλλη μια φορά η πόλη του Ηρακλείου πρωτοπορεί στο θέμα των αδέσποτων ζώων,συνεχίζοντας τις ουσιαστικές δράσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι το δημοτικό κυνοκομείο του Ηρακλείου είναι το μοναδικό κυνοκομείο πανελλαδικά που λειτουργεί σωστά υπό την επίβλεψη δήμου.Η δημοτική αρχή έχει συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της,έκανε τα λόγια της πράξη,άφησε τα “θα” στο χρονοντούλαπο και συνεχίζει με σειρά ενημερωτικών δράσεων με στόχο την προαγωγή της φιλοζωικής κουλτούρας και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.Και δίνει το παρόν,γεμίζοντας κουράγιο και δύναμη στα εθελοντικά σωματεία να συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους γιατί το πρόβλημα είναι τεράστιο και δυσεπίλυτο.Γίνονται όμως τα σωστά βήματα προς κάθε κατεύθυνση με τη συμμετοχή όλων.

gio4mai
Και όσο οι πολίτες βλέπουν αυτή την ανταπόκριση,πολλοί δε φοβούνται να γίνουν  και αυτοί εθελοντές.

Στη δική μας πόλη,τα Χανιά, ο δήμος συνεχίζει να είναι απών από τις πράξεις και τα έργα,αφήνοντας όλο το βάρος στην πλάτη των λίγων εθελοντών των φιλοζωικών σωματείων και επιτρέποντας με αυτή την τακτική στους πολίτες να στοχοποιούν μέρα με τη μέρα περισσότερο τα αδέσποτα και όχι τους πραγματικά υπεύθυνους.
Και όπως όλοι γνωρίζουμε η σιωπή και η αδράνεια είναι συνενοχή…..

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο:Επισκέψεις σχoλείων στο Καταφύγιο Αδέσποτων του Δήμου