Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη σήμερα ο 3ος Μαραθώνιος Κρήτης στα Χανιά.

Φέτος όλοι οι συμμετέχοντες,αθλητές και εθελοντές συμμετείχαν σε μια πράσινη αποστολή,αφού το σύνθημα του Μαραθωνίου ήταν “Με τη δική σου συμμετοχή,ένα δέντρο θα φυτευτεί”,που ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων (ΣΔΥΧ).

Οι συμμετοχές των δρομέων σε όλες τις κατηγορίες (42 χλμ,10χλμ,5χλμ και μαθητικός δρόμος 2,5 χλμ) ήταν περίπου 3500.

Πολλοί μαθητές συμμετείχαν μέσω των σχολείων τους  σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού,ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η συμμετοχή πολλών ΑΜΕΑ..

.

   φωτο zarpanews

Για κάθε συμμετοχή αθλητών και εθελοντών θα φυτευτεί ένα δέντρο στο δήμο Κισσάμου σε περιοχή που θα οριστεί σε συνεργασία με το δήμο και το δασαρχείο.

Έτσι θα φυτευτούν περίπου 4000 νέα δενδρύλλια.

Ο σύλλογός μας “η προστασία των ζώων” στήριξε και φέτος εθελοντικά την υπερπροσπάθεια του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων , ενώ μέλη μας συμμετείχαν και ως αθλητές.

Στο Μαραθώνιο συμμετείχε και ο Γιάννης Τσινάρης,φίλος του συλλόγου μας, εκ μέρους των vegan runners.

Nικητής αναδείχτηκε ο Νεοζηλανδός Paul Martelletti ο οποίος μάλιστα σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνα με 2 ώρες, 42 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα, δεύτερος  τερμάτισε ο Ηρακλειώτης Μανώλης Σηφάκης, νικητής των δύο προηγούμενων Μαραθωνίων (με χρόνο 02:42.39) ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο Σταύρος Ζαγκανάς με 02:51.24.