pzsespfpoΈξω από το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Αττικής σύχναζε ο άνθρωπος που εκμεταλλευόταν το πόνυ του για να βγάζει χρήματα από τις φωτογραφίες που έβγαζαν τα μικρά παιδιά, αλλά και κάνοντας βόλτα με αυτά.

Για μέρες και για ώρες ατελείωτες  στημένο εκεί ώστε να αποφέρει έσοδα στον ιδιοκτήτη του, παρότι εδώ και έναν χρόνο αυτό έχει απαγορευτεί. 

Ο Ν.4039/2012 στο άρθρο 12 απαγορεύει ρητά την εκμετάλλευση όλων των ζώων για κάθε σκοπό, όμως φαίνεται ότι κάποιοι ή επιλέγουν να τον αγνοούν ή δεν τον γνωρίζουν.

Σήμερα, η Μαρίνα Τελή μέλος του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και η Μελπωμένη Παπαδοπούλου μέλος Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, πήγαν στο σημείο που τους υπέδειξαν μετά από καταγγελίες, βρήκαν το πόνυ με τον ιδιοκτήτη του εκεί, και κάλεσαν την αστυνομία. 

Η αστυνομία έφτασε και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του και τον οδήγησε στο Α.Τ. Ρέντη στα πλαίσια της αυτόφωρης δίωξης.Αύριο ο ιδιοκτήτης θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά.
Το πόνυ στα χέρια της αστυνομίας, που λίγο αργότερα μεταφέρθηκε από συγγενείς του ιδιοκτήτη πίσω στο σπίτι του.

mms_img-1868318569

Για πολλοστή φορά βλέπουμε μία τέτοια περίπτωση μετά την εφαρμογή του νέου νόμου για την προστασία των ζώων. Αν και έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από την απαγόρευση εκμετάλλευσης των ζώων σε κάθε είδους θέαμα και για κάθε σκοπό, δυστυχώς οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές δεν έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τον κόσμο, με αποτέλεσμα να έχουμε μεν νόμο, να μην εφαρμόζεται δε χωρίς την παρέμβαση κάποιου φιλοζωικού σωματείου ή κάποιου ευαισθητοποιημένου φιλόζωου.