pzsespfpoΣτα Ροΐτικα Αχαΐας, το Σαββάτο 23/3 ιδιοκτήτης σκύλου εντοπίστηκε από διερχόμενους οδηγούς να σέρνει με την μηχανή του δεμένο το σκυλί του. 
Πίσω από το θηλυκό σκυλί, έτρεχε το κουτάβι του και ένα ακόμα αδέσποτο. 

Οι διερχόμενοι οδηγοί που είδαν το περιστατικό έκλεισαν τον δρόμο στον οδηγό της μηχανής και κάλεσαν την αστυνομία όπου τον συνέλαβε, ενώ η μάνα με το κουτάβι μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο για την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα. Το δε αδέσποτο που έγλυφε τις πληγές της φίλης του, βρίσκεται σε σπίτι φιλοξενίας και αναζητούν κάποιον να το υιοθετήσει. 

Ο δράστης, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία, και σήμερα τελικά εκδικάστηκε η υπόθεση. 
Όπως μας πληροφορεί η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία πρόκειται για μία ιστορική απόφαση, αφού πέρα από τα δύο έτη φυλακής, 4.000€ πρόστιμο, την οριστική αφαίρεση του ζώου από τον ιδιοκτήτη του, για πρώτη φορά από την εφαρμογή του Ν.4039/2012 λήφθηκε και απόφαση οριστικής απαγόρευσης απόκτησης άλλου ζώου.
Όπως αργότερα μάθαμε, ο εισαγγελέας στην αγόρευση του τόνισε πως η συμπεριφορά του 75χρονου απέχει πολύ από την ανθρώπινη συμπεριφορά και πρότεινε την «παραδειγματική τιμωρία» του.

Η σκυλίτσα στο κτηνιατρείο λαμβάνει την απαραίτητη κτηνιατρική περίθαλψη

Roitika 

DSC00864 

Και ο αδέσποτος σκύλος που της έγλυφε τις πληγές της και ψάχνει νέο σπίτι

DSCN0283 

Η καθοριστικής σημασίας επιστολή της ΠΦΠΟ στον αρμόδιο Εισαγγελέα πριν το δικαστήριο.
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους  για την ειδεχθή κακοποίηση  που συνέβη εις βάρος ενός σκύλου από τον ίδιο του τον ιδιοκτήτη το Σαββάτο 23/3 στα Ροΐτικα Αχαΐας, γεγονός που  μας φέρνει για πολλοστή φορά αντιμέτωπους με την κατάντια της κοινωνίας μας εξαιτίας και της έλλειψης φιλοζωικής κουλτούρας.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των φιλόζωων της περιοχής  , οι οποίοι και κατόρθωσαν  να οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη τον ανάλγητο  ιδιοκτήτη.Θεωρούμε  αυτονόητο  ότι  στο δικαστήριο της 27 ης Μαρτίου  η δικαιοσύνη  θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα επιβάλλει  την ανωτέρα των ποινών.

Τα εγκλήματα δεν θα σταματήσουν αν δεν τιμωρούνται αυτοί, που  κακοποιούν ενεργητικά ή παθητικά τα ζώα , γι’ αυτό και είναι λογικό, ηθικό και νόμιμο να επιθυμούμε την παραδειγματική τιμωρία αυτού του ανθρώπου, ο οποίος συμπεριφέρθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο στο ζώο του, σ’ ένα συναισθανόμενο ανυπεράσπιστο πλάσμα.Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι οι άνθρωποι που κακοποιούν ζώα είναι επικίνδυνοι για την κοινωνίας μας εν γένει, για τους συνανθρώπους τους, για τα παιδιά μας.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τους αυτόπτες μάρτυρες, τα δημοσιεύματα και τους εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων ένας άνδρας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου της 23ης Μαρτίου 2013 να σέρνει στα Ροΐτικα Αχαΐας με το μηχανάκι του μια σκυλίτσα, την οποία είχε δεμένη με σχοινί. Πίσω της την ακολουθούσε τρέχοντας το κουτάβι της. Το σκυλάκι – σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον δράστη – ήταν πανικοβλημένο και προσπαθούσε μάταια να αντισταθεί.Η θηλιά στο λαιμό του το έπνιγε και  έβγαζε αφρούς από το στόμα ενώ η κοιλιά του και τα πόδια  του σέρνονταν αιμόφυρτα στην άσφαλτο. Πίσω από την σκυλίτσα και μέσα στη μέση του δρόμου έτρεχε το κουτάβι της και άλλο ένα αδέσποτο της περιοχής.Ο οδηγός της μηχανής αναγκάστηκε να σταματήσει όταν διερχόμενο όχημα του έκοψε την πορεία και ο οδηγός του – τον οποίο και συγχαίρουμε -με τον συνεπιβάτη του Ι.Χ. έσπευσαν να ελευθερώσουν το ζώο. Ο δράστης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πατρών και εκεί έγινε και η καταγγελία. Όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε απάντησε ότι απλά ήθελε να την μεταφέρει!

Η μάνα με το κουτάβι βρίσκονται για περίθαλψη σε κτηνιατρείο της περιοχής  και  αναζητούν μια οικογένεια  υπεύθυνη για να υιοθετηθούν.

Ζητάμε από την Εισαγγελία Πατρών  να εκδώσει εντολή οριστικής αφαίρεσης των ζώων καθώς και εντολή  προς τον ιδιοκτήτη και τα άτομα  που συγκατοικούν μαζί του, μη επαναπόκτησης άλλων ζώων . 

Για τηνΠανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & τηνΠανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

Πηγή: http://happydogsworld.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=5778#.UVlGUBemHKg