Πριν λίγες εβδομάδες δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα για ένα σκυλάκι που το είχαν χτυπήσει και το πέταξαν σε ένα χαντάκι και δε μπορούσε να περπατήσει.

Το σκυλάκι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο Καμπουράκη-Βαλυράκη με συντριπτικό κάταγμα στο ένα πόδι και σπάσιμο στο άλλο.Από τις ακτινογραφίες διαπιστώθηκε ότι το ένα ποδαράκι έπρεπε να ακρωτηριαστεί και στο άλλο να γίνει νέα επέμβαση αφού είχε χειρουργηθεί παλιότερα αλλά η επέμβαση δεν ήταν επιτυχής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί βλάβη στο ποδαράκι της.

Όπως μάθαμε αργότερα,η σκυλίτσα ήταν η Μπουμπού,το κουτσό σκυλάκι που φρόντιζαν σε μια γειτονιά στις Κορακιές.

Μόλις η γειτονιά έμαθε για το ατύχημα της Μπουμπούς,έκαναν έρανο και κατάφεραν να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο μέρος του ποσού του χειρουργείου,ενώ το υπόλοιπο κάλυψε ο σύλλογος.

Το χειρουργείο πήγε πολύ καλά και το επόμενο εμπόδιο ήταν η φιλοξενία και φροντίδα της Μπουμπούς μέχρι την αποθεραπεία της.

Και πάλι η γειτονιά ανέλαβε δράση αφού τη φροντίζει μια ολόκληρη πολυκατοικία..

Γιατί η Μπουμπού μπορεί να ήταν αδέσποτη,αλλά έχει πολλούς φίλους που νοιάζονται γι’αυτήν και την αγαπάνε και μάλλον είναι πιο τυχερή από πολλά δεσποζόμενα που αργοπεθαίνουν σε ένα βαρέλι χωρίς ούτε ένα χάδι.

Ζητήσαμε φωτογραφίες της Μπουμπούς για να τη γνωρίσετε και εσείς και μας έστειλαν μαζί με το παρακάτω κείμενο”

“Αυτό το κορίτσι μένει εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια στην περιοχή των Κορακιών. Ώσπου μια μέρα βρίσκεται χτυπημένη και πεταμένη σε ένα χαντάκι. Χάρη στην βοήθεια του Μιχάλη και της Έλπης, το σκυλάκι μαζεύτηκε και περιθάλπηκε, υποβλήθηκε δε σε επέμβαση ακρωτηριασμού του ενός πίσω ποδιού και επανατοποθέτησης του άλλου επίσης πίσω ποδιού.

Τα έξοδα της επέμβασης και της μετέπειτα περιόδου καλύφθηκαν από ευγενικές χορηγίες κατοίκων της γειτονιάς της Μπουμπούς κι από το Φιλοζωικό σύλλογο Χανίων “η προστασία των ζώων”, o oποίος ενδιαφέρθηκε για την σκυλίτσα από την πρώτη στιγμή. Ευχαριστούμε θερμά την φιλοζωική, αλλά και τον Μιχάλη για την πολύτιμη βοήθεια κι αφοσίωσή του στον στόχο της αποκατάστασης, την Έλπη, την κυρία Στέλλα, τον Τζίμη!”

Και εμείς σας ευχαριστούμε…..γιατί όλες οι αλλαγές ξεκινούν από τις γειτονιές μας!

.

ενημέρωση 2/2/2018

.

Και ναι!!!Η Μπουμπού υιοθετήθηκε από το Μιχάλη και την Έλπη που τη φρόντιζαν…

Δείτε τις καινούριες της φωτογραφίες..Δεν είναι μια κούκλα;;;;