Η Π.Φ.Π.Ο συνεχίζοντας την ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία της με την Κ.Ε.Δ.Ε. και τον Πρόεδρό της κ. Πατούλη, βρίσκοντας πλήρη ανταπόκριση στις μέχρι τώρα προτάσεις και αιτιάσεις της για τα θέματα των ζώων, χαιρετίζει το Δελτίο Τύπου του Προέδρου της Κ.Ε.ΔΕ. που απαντά και παίρνει θέση στις κατάπτυστες και ακραίες θέσεις που εκφράστηκαν από τον Δήμαρχο Σπάρτης για ευθανασίες χιλιάδων αδέσποτων ζώων και για εξαγωγή τους(!) άγνωστο που, αλλά και από άλλους, ελάχιστους βέβαια Δημάρχους.

Δυστυχώς η ίδια η ζωή μας δείχνει, ότι το πρόσημο της αριστεράς και της οικολογίας δεν ακολουθεί πάντα τις πράξεις των αρμοδίων και το ηθικό πλεονέκτημα αυτών των ιδεολογιών τείνει να εκπέσει λόγω των ακολουθούμενων πολιτικών και πρακτικών των ιθυνόντων.

Ο οικολόγος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνης επεξεργάζεται νόμο για την μη προστασία και για την εκμετάλλευση των ζώων με τους φιλοζωικούς φορείς απόντες και απέναντί του και με μόνους του συνεργάτες, τους κτηνιάτρους, εκ των οποίων ο εκλεκτός του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου έχει καταγγελθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για κακοποίηση ζώων και παράνομες περισυλλογές ζώων.

Ο κομμουνιστής Δήμαρχος Σπάρτης προτείνει την εξορία και την ευθανασία εκατοντάδων χιλιάδων ζώων, ενώ ο επίσης οικολόγος έως πρόσφατα τουλάχιστον Δήμαρχος Κοζάνης δηλώνει την υπερηφάνεια του για τον δικής του έμπνευσης νεότευκτο όρο «ημιαδέσποτο» ζώο, που στο βαθμό που εφαρμοστεί θα βάλει λουκέτο στην φιλοζωία, αφού προτείνει να έχουν νομικές ευθύνες και συνέπειες οι πολίτες, που φροντίζουν αδέσποτα ζώα χωρίς να καταλαβαίνει, ότι αυτό θα αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των αδέσποτων έχοντας παροπλισμένους τους φιλόζωους πολίτες.

Η δε αριστερή κυβέρνηση της χώρας αδιαφορεί για τις εκκλήσεις μας να σταματήσει τον πρωτόγνωρο κατήφορο που οι υπουργοί της έχουν πάρει με την πολιτική τους απέναντι στα ζώα.

Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάμε λοιπόν;

Αλλά ο καθένας μας , όπως στρώνει κοιμάται.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία