Πληθαίνουν οι καταγγελίες για έναν κηδεμόνα σκύλων που κυκλοφορεί στην περιοχή της Χρυσής Ακτής με τρία μαλινουα,χωρίς λουρί,που κάνουν δολοφονικές επιθέσεις σε ζώα,χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια τα τα αποτρέψει.

Εχθές το βράδυ,τα ζώα του έκαναν επίθεση στη γνωστή φοβική αδεσποτούλα της Χρυσής Ακτής που τη φροντίζουν οι περίοικοι και το άτυχο ζώο και μετά την επίθεση, μάταια οι κάτοικοι έψαχναν να τη βρουν.

Εντοπίστηκε ετοιμοθάνατη σήμερα το πρωί, και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο Χατζηδάκη,η κατάστασή της όμως είναι εξαιρετικά κρίσιμη και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην επιβιώσει.

Όταν ενημερωθήκαμε για το περιστατικό μέσω της σελίδας μας στο facebook,καταθέσαμε καταγγελία στο ΑΤ Χανίων,αφού ο κηδεμόνας είναι γνωστός και δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα εξοργισμένων συμπολιτών μας για επιθέσεις στα ζώα τους,κατά τη διάρκεια περιπάτου στην περιοχή,ενώ υπάρχει και επώνυμη καταγγελία από συμπολίτη μας για επίθεση στην ίδια την περασμένη Δευτέρα.

Συνολικά κατέθεσαν πέντε άτομα,σχηματίστηκε δικογραφία και ο κηδεμόνας αναζητείται στα πλαίσια του αυτόφωρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παλιότερα-όταν μας είχε αναφερθεί επίθεση σε ένα άλλο από τα αδέσποτα το οποίο έκτοτε κουτσαίνει- ο κηδεμόνας,είχε αναφέρει προκλητικά σε μέλος μας ότι δίνει εντολή στα σκυλιά του να επιτίθενται για να τα  φοβίζουν επειδή ανησυχεί “μην τυχόν και πάνε σπίτι του και του πειράξουν τα πρόβατα”.

Παρακαλούμε πολύ αν κάποιος συμπολίτης μας υπήρξε μάρτυρας κάποιου περιστατικού στην περιοχή να επικοινωνήσει με το σύλλογο.

Δυστυχώς η ανευθυνότητα των κηδεμόνων έχει πολλές εκφάνσεις  και πάντα τα θύματα είναι τα ζώα,αφού στην περιοχή εγκαταλείπονται συνεχώς νέα αδέσποτα που κινδυνεύουν ποικιλοτρόπως και τα οποία στοχοποιούνται συνεχώς…

Πριν λίγο επισκεφτήκαμε τη σκυλίτσα στο κτηνιατρείο,πονάει πάρα πολύ και το επόμενο 24ωρο είναι πολύ κρίσιμο για τη ζωή της.