Ένα χρόνο μετά τις δηλώσεις  του κτηνιάτρου  και Δημάρχου Σερρών Π. Αγγελίδη περί ευθανασίας όσων αδέσποτων ζώων δεν υιοθετούνται, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων παντού ,  έρχεται τώρα και ο Δήμαρχος Σπάρτης Β. Βαλιώτης και προτείνει μια από τα ίδια .

Φαίνεται , πως η ευφυΐα !!! είναι μεταδοτική , όπως και η ανικανότητα .

Στην ομιλία του προς το Δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Σπάρτης χαρακτήρισε μάλιστα επιταχτική την ανάγκη να αλλάξει ο νόμος που προστατεύει τα αδέσποτα, ώστε να μπορεί να κάνει ευθανασίες σε όσα δεν υιοθετούνται , δηλαδή στην συντριπτική πλειοψηφία των αδέσποτων .

Σιγά τώρα μη νοιαστεί για τις ζωές των αδέσποτων .

Ζώα είναι δεν βαριέσαι .!

 Ανίκανοι να διαχειριστούν προς την σωστή  , αποτελεσματική και ηθική κατεύθυνση το ζήτημα αναδεικνύοντας την αιτία δημιουργίας των αδέσποτων  , μεταβάλλονται σε ‘’Mr Θάνατο’’ και περήφανοι για τις ευρηματικές τους θέσεις τις ανακοινώνουν , χωρίς να ντρέπονται  ,δημόσια .

Ο Δήμαρχος Σπάρτης βεβαίως οφείλουμε να παραδεχτούμε , ότι είναι πιο ευρηματικός από τον συνάδελφό του των Σερρών αφού πάει το θέμα ένα βήμα παραπέρα  και προτείνει τις εξαγωγές των ζώων!.

Τι εννοεί μόνο αυτός γνωρίζει .

Αλλά τον ρωτάμε για να μας απαντήσει.

Μήπως εννοεί να τα στείλουμε στη σελήνη;

Γιατί ποιο άλλο κράτος στην υφήλιο θα δεχτεί να πάρει τα εκατομμύρια αδέσποτα της Ελλάδας ?

Οφείλουμε να πούμε , ότι η ευφυΐα της πρότασης απλώς μας ξεπερνά

Ευθανασίες και εξαγωγές λοιπόν  , η αξεπέραστη συνταγή για να μην έχουμε αδέσποτα .

Απλά θα τον ρωτήσουμε .

Είναι σίγουρος , ότι μετά  δεν θα έχουμε και πάλι  αδέσποτα , αν εφαρμοστεί η εξαιρετική και υψηλού πολιτιστικού ιδεώδους πρότασή του ;

Ή θα μεταβληθεί η χώρα σε επιχείρηση export  αδέσποτων ζώων  , ενώ   τα αδέσποτα θα είναι πάντα ανάμεσα μας , αν δεν αλλάξουν μυαλά  και δεν κάνουν το αυτονόητο , που δεν απαιτεί την ευφυΐα βέβαια του Δημάρχου Σπάρτης  και του Δημάρχου Σερρών γιατί είναι πολύ απλή και είναι η παρακάτω , όπως εκθέσαμε  και συναποφασίσαμε ως  Ομοσπονδία και  ως ΚΕΔΕ στην κοινή  Ημερίδα τον Μάιο του 2017 .

https://www.pfpo.gr/psifismata-imeridas-gia-mia-ellada-choris-adespota/

& https://www.pfpo.gr/rekor-symmetochis-stin-imerida-gia-mia-ellada-choris-adespota/

Παραθέτουμε επίσης την προ των νοσηρών αυτών δηλώσεων του Δημάρχου Σπάρτης επιστολή μας για την αθλιότητα του Νταχάου δημοτικού κυνοκομείου Σπάρτης για να δέσει καλύτερα η συνταγή .

https://www.pfpo.gr/kynokomeio-spartis-skliro-kai-apokroustiko-prosopo-mias-evropaikis-sta-logia-choras-gia-ta-zoa-ekatontades-zoa-sto-eleos-mias-analgitis-dimotikis-archis/

Συνειρμικά όμως μας έρχεται η σκέψη , ότι στα χνάρια αυτά κινείται και η θεωρία του εκλεκτού του  Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΑΑΤ κ. Τσιρώνη , κτηνίατρου της Ελληνικής «Φιλοζωικής»  Εταιρίας  κ. Κανούρη , που συμμετέχει στην κτηνιατρικο-επιτροπή , που έφτιαξε ο κ. Τσιρώνης για την μη προστασία και για την εκμετάλλευση των ζώων , αφού δεν συμμετέχει στην επιτροπή  ούτε η ΚΕΔΕ ουτε οι φιλοζωικοί φορείς αλλά μόνο κτηνίατροι !!!

Άξιος ο μισθός τους !.

Θα τους αφήσουμε;

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία