Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με δεκάδες εγκαταλείψεις.Στατιστικά όμως την τιμητική τους έχουν τα κουτάβια και όσον αφορά στους ενήλικους σκύλους,το 70% πρόκειται για κυνηγόσκυλα που βρίσκονται εγκαταλειλειμμένα και τις περισσότερες φορές άρρωστα και απισχνασμένα.Τα ζώα αυτά στην πλειοψηφία τους φέρουν ηλεκτρονική σήμανση,άρα δεν γεννήθηκαν αδέσποτα,δεν έχουν καταχωρηθεί ποτέ όμως στη βάση δεδομένων.

Πριν βιαστεί να μας κατηγορήσει κάποιος ότι στοχοποιούμε τους κυνηγούς,ας δει ενδεικτικά τα τελευταία περιστατικά που λάβαμε γνώση την τελευταία εβδομάδα

Στην περιοχή της Χρυσοπηγής βρέθηκε καθαρόαιμο πόιντερ που-σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων-εγκατέλειψαν πριν λίγο καιρό σε κακή κατάσταση.Ο σκυλάκος έπεσε αρχικά θύμα τροχαίου,τον φρόντισαν οι περίοικοι αλλά κάναμε αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και πάσχει από καλαζαάρ.Βρήκαμε φιλοξενία για δύο τρεις μέρες αλλά χρειαζόμαστε φιλοξενία για ένα μήνα τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η θεραπεία του με μιλτεφοράν.

Τα καλά νέα είναι ότι ο σκυλάκος θα ανακάμψει γιατί δεν έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα και είναι νεαρός σε ηλικία.Είναι δε,τόσο ήρεμος και φιλικός που μάλλον είναι ακατάλληλος για κυνήγι.

Προχθές ενημερωθήκαμε για ένα επίσης κυνηγόσκυλο που κάποιος εγκατέλειψε στα Κουνουπιδιανά και βρήκε καταφύγιο σε ένα μίνι μάρκετ.Προσπαθήσαμε να τον μεταφέρουμε στο κτηνιατρείο του κου Ξηρουχάκη,χωρίς επιτυχία,γιατί φοβόταν και ήταν αδύνατον να σταθεί στα πόδια του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του κτηνιατρείου που ήρθαν στο σημείο και βοήθησαν στη μεταφορά του σκυλάκου.

Το ζώο δεν έχει κάτι παθολογικό και η απίσχνασή του οφείλεται στην ασιτία και την αφυδάτωση,ενώ επίσης δεν είναι μεγάλης ηλικίας,παρόλο που τα δόντια του έχουν φθορές από κακή διατροφή.Έχει microtsip αλλά δεν είναι καταχωρημένο.

Αγοράσαμε βιταμίνες και ειδική τροφή που ανέλαβε μέλος μας να του παρέχει καθημερινά,ενώ από το μίνι μάρκετ μας παραχώρησαν προσωρινά ένα μέρος για να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες.Ψάχνουμε φιλοξενία μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως καθώς δεν είναι ασφαλές να παραμείνει εκεί γιατί δεν είναι απόλυτα περιφραγμένος ο χώρος και θα μπορεί να βγει στον κεντρικό δρόμο μόλις αρχίσει να ανακτά τις δυνάμεις του.

Σήμερα το πρωί εγκατέλειψαν στο χώρο του νοσοκομείου ένα επίσης απισχνασμένο κυνηγόσκυλο,στο οποίο ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις,η εικόνα του όμως είναι τραγική.

To πρωί επίσης εγκατέλειψαν έξω από το κυνοκομείο στα Νεροκούρου,δύο κυνηγόσκυλα,ένα ράτσας γκέκα και ένα πόιντερ,σε κακή κατάσταση.Τα ζώα έχουν επίσης microtsip αλλά δεν είναι καταχωρημένα.

Και να μην ξεχνάμε τον Ανέστη,την Άλκηστη,τη Μαρίνα και τόσα άλλα που έχουμε περιθάλψει.