Σήμερα το πρωί μέλος του συλλόγου μας και κλιμάκιο της Αστυνομίας μετέβη στις περιοχές του Μουζουρά,Καθιανών και Χορδακίου καθώς σε γνώση του συλλόγου μας είχαν περιέλθει πολλά περιστατικά κακοποίησης δεσποζόμενων ζώων (που όμως κανένας από τους καταγγέλλοντες δεν ήθελε να πάει στην αστυνομία) με σκοπό να γίνει αυτοψία,να βελτιωθούν οι συνθήκες ευζωίας των ζώων και να επιβληθούν τα διοικητικά πρόστιμα.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε όλα τα σημεία που υπήρχαν καταγγελίες και στο τέλος επισκέφτηκαν τα σημεία όπου έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα και αφορούν στα βαρελόσκυλα στο Χορδάκι κοντά στο λατομείο-όπου παρόλα τα πρόστιμα και την επιβολή ενός έτους με αναστολή στον κηδεμόνα,υπήρξε και νέα  επώνυμη καταγγελία από συμπολίτη μας- αλλά και στο δρόμο που οδηγεί στα Σειτάν λιμάνια.

Αρχικά ο “κηδεμόνας” ισχυρίστηκε ότι τα ζώα δεν είναι δικά του και ότι τα έδεσε εκεί για να μην του πειράζουν τα πρόβατα,ενώ παραδέχτηκε ότι δεν τους παρείχε φαγητό και νερό.

 

 

Μετά όμως από την επιμονή της αστυνομίας και του μέλους μας,υπήρξε ανακολουθία στα λεγόμενα του πατέρα του,ο οποίος παραδέχτηκε ότι τα σκυλιά είναι δικά τους.

Ο κηδεμόνας τελικά δέχτηκε να παραχωρήσει τα τρία ζώα που βρισκόταν στο λατομείο,στο σύλλογό μας γιατί – όπως είπε χαρακτηριστικά- “βαρέθηκε να τον κυνηγούν και να του επιβάλλουν ποινές για τους σκύλους” και η αστυνομία τον υποχρέωσε να φροντίζει τα ζώα,μέχρι να τα πάρουμε από το σημείο,ενώ πήρε τα άλλα στο σπίτι του.

Η Δέσποινα που έκανε την τελευταία καταγγελία για τα συγκεκριμένα ζώα,μόλις έμαθε ότι τα παραχωρεί και γνωρίζοντας την αδυναμία του συλλόγου μας να τα φιλοξενήσει,λόγω του μεγάλου αριθμού ζώων που φιλοξενούμε,ανέλαβε δράση και βρήκε φιλοξενίες,ενώ θα αναλάβει και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη καθώς και την προσπάθεια υιοθεσίας τους.

Την ευχαριστούμε πολύ γιατί απέδειξε έμπρακτα ότι ήθελε να βοηθήσει τα ζώα.

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Σύλλογος “η προστασία των ζώων”

διαβάστε επίσης:

Τα βαρελόσκυλα στα Σειτάν Λιμάνια.Ένα ατιμώρητο έγκλημα χωρίς τέλος…