Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των φορέων μας  μετά απο αίτημα της Ομοσπονδίας με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Στρατηγό Κωνσταντίνο  Λαγουδάκη .
Από την Νατάσα  Μπομπολάκη εκ μέρους της ΠΦΠΟ  και την  Ηρώ  Λαβεντζάκη  εκ μέρους του Συλλόγου  μας τέθηκαν  προς συζήτηση  τα παρακάτω θέματα .
.
 1.  Η έξαρση των δηλητηριάσεων των  ζώων  συντροφιάς , αδέσποτων και μη , σε πάρα πολλά σημεία της πόλης  ζητήθηκε δε η λήψη μέτρων εκ μέρους της Αστυνομίας  ώστε να σταματήσει το απεχθές αυτό γεγονός που στέλνει με βασανιστικό τρόπο στο θάνατο δεκάδες ζώα .
Με ικανοποίηση ακούσαμε απο τον κ. Λαγουδάκη την πρόθεσή του να λάβει μέτρα , τα οποία και τέθηκαν στον διάλογο .
 2.  Ζητήθηκε μετ’ επιτάσεως η Αστυνομία να εξιχνιάσει τις δολοφονίες δια πυροβολισμού δύο αδέσποτων στην περιοχή Πατελάρι και Νεροκούρου και κατέθεσαν ο, τι στοιχεία είχαν περιέλθει στην αντίληψη των φορέων τους προς αξιοποίηση 
Επίσης ζητήθηκε η εξιχνίαση του άλλου στυγερού εγκλήματος στην Γέργερη Ηρακλείου
 3. Τέθηκε εκ νέου στο τραπέζι η αναγκαιότητα συστηματικών ελέγχων εκ μέρους της Αστυνομίας προς τους κηδεμόνες ζώων για το θέμα της ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής των κατοικιδίων τους στα πλαίσια του περιορισμού της εγκατάλειψης των ζώων , βασική πηγή δημιουργίας των αδέσποτων.
 4. Ενημερώθηκε ο Στρατηγός για την απροθυμία των Δήμων Χανίων , Πλατανιά και Κισσάμου να προχωρήσουν σε συστηματικές και συνεχείς στειρώσεις αδέσποτων ζώων.
5.  Προτάθηκε εκ μέρους των φορέων μας η διενέργεια μέσα στον Δεκέμβρη μιας Ημερίδας της ΕΛ.ΑΣ  και της Ομοσπονδίας με θέμα ” Οι κακοποιήσεις των ζώων προθάλαμος  ενδοοικογενειακής βίας”
6. Συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν στην καλύτερη ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ στα θέματα αρμοδιότητάς της όσον αφορά στα ζωα.
.
Οι φορείς μας δηλώνουν την ικανοποίησή τους για τα ευήκοα ώτα εκ μέρους του κ. Λαγουδάκη και αναμένουν την υλοποίηση των όσων ελέγχθησαν .
Τέλος ειδική αναφορά έκαναν  προς τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης για τους  Αστυνομικούς  Γεώργιο Κελαιδή και Σπανουδάκη Σπύρο για τον επαγγελματισμό και της ευαισθησία τους σε πρόσφατα περιστατικά κακοποίησης ζώων , τους οποίους και δημόσια συγχαίρουν .
.
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Φ.Σ. Χανίων “Η Προστασία των ζώων” .