Προγραμματισμένη  συνάντηση υπήρξε σήμερα στο Δήμο Κισσάμου με θέμα τα αδέσποτα ζώα και τις αρμοδιότητες του Δήμου γι αυτά .
.
Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Φώτης Περράκης και Αντώνης Παρτσαλάκης και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του Φ.Σ.Χ   “Η Προστασία των Ζώων”  .
.
Εκ μέρους μας τονίστηκε η καθυστέρηση του Δήμου στο θέμα της στείρωσης των αδέσποτων ζώων της δικαιοδοσίας του , που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου αλλά  και του παραθαλάσσιου στο δυτικό  και νότιο μέρος του νομού Χανίων   , έγιναν δε προτάσεις ρεαλιστικές  τις οποίες οι δύο Αντιδήμαρχοι αποδέχτηκαν αμέσως .
Εκτός απο τις στειρώσεις συζητήθηκε η υποχρέωση του Δήμου για τον εμβολιασμό , τη αποπαρασίτωση , την σήμανση και καταγραφή των αδέσποτων αλλά και την πρόνοια για τους τραυματισμούς τους .
.
Την επόμενη βδομάδα θα συζητηθούν τα όσα σήμερα ειπώθηκαν με τον Δήμαρχο ,- που σήμερα δεν μπόρεσε να παρασταθεί στη συνάντηση – , και με άλλους εμπλεκόμενους παράγοντες  ώστε στη συνέχεια να αρχίσειονα υλοποιείται  συστηματικό πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων .
 .
Πολλά μέλλει ακόμη να γίνουν , ώστε να υπάρξει μια αντιστροφή των δημοτών στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα ζώα και ιδίως σε θέματα ευζωίας αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός .
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία