Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ. Γ. Λυμπινάκη είχαμε σήμερα σήμερα για θέματα που αφορούν στην  αποτελεσματικότερη  και πιο ευέλικτη αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποιησης ζώων στα αστυνομικά τμήματα του νομού και ειδικότερα στο α.τ Χανίων .
Εκθέσαμε τις απόψεις μας και μέσα απο ένα εποικοδομητικό διάλογο  που αναπτύχθηκε συμφωνήθηκαν ορισμένα μέτρα , που θεωρούμε ότι θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια για τον περιορισμό της παθητικής και ενεργητικής κακοποίησης ζώων .
.
Συμφωνήθηκε επίσης  να ξεκινήσει ένας νέος γύρος ενημέρωσης των αστυνομικών σε θέματα νομοθεσίας καθώς και στοχευμένες περιπολίες σε περιοχές όπου υπάρχουν καταγγελίες για την ύπαρξη βαρελόσκυλων και γενικότερα συνθηκών διαβίωσης των ζώων που δεν συνάδουν ούτε με τον νόμο ούτε με τον πολιτισμό .
Συζήτηση έγινε επίσης για τον πολύ μεγάλο αριθμό αδέσποτων στον δήμο Χανίων, ποιοι τα δημιουργούν και τις εγκληματικές ευθύνες των πρώην ιδιοκτητών τους , τις πραγματικές λύσεις που θα περιορίσουν  την δημιουργία νέων αδέσποτων , τις συνέπειες της ακύρωσης δύο φορές των στειρώσεων  και τις ευθύνες αυτών που  συνέβαλαν σε αυτό  με αποτέλεσμα περίπου 400 ζώα να έχουν μείνει αστείρωτα , την παράλειψη καταγραφής εκ μέρους μερικών κτηνιάτρων  των τσιπ στην βάση δεδομένων του υπουργείου , γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκονται παρατημένα ζώα  που φέρουν μεν ηλεκτρονική σήμανση, αλλά δεν ταυτοποιείται ο ιδιοκτήτης,  καθώς και άλλα θέματα που αφορούν στα ζώα .
.
Στη συνάντηση  παρευρέθηκαν ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χανίων κ. Μαστραντωνάκης και ο Διοικητής του Α.Τ. Χανίων κ. Καλατζάκης .
Με την ευκαιρία συγχαρήκαμε τον κ. Λυμπινάκη για την παραμονή του στην θέση του Αστυνομικού Διευθυντή .
.
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων Η Προστασία των Ζώων