Είναι απίστευτο το δράμα που μήνες τώρα εξελίσσεται στη θάλασσα του Αιγαίου και της Μεσογείου ,μπροστά στα μάτια μας , πληγώνοντας αθεράπευτα τις ψυχές μας και καταπίνοντας κατά χιλιάδες ανθρωπους, νέους, ηλικιωμένους και μικρά παιδιά .

Γέμισε το όμορφο πέλαγος με σωσίβια και κουφάρια δύστυχων ανθρώπων που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να σωθούν από την δίνη του πολέμου στις πατρίδες τους και ιδιαίτερα στην Συρία.
Η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς εδώ και καιρό έχει μετατραπεί σε ένα μόρφωμα που σηκώνει τείχη και φράχτες στην δυστυχία των ανθρώπων με ελάχιστες χώρες , μεταξύ αυτών και η δική μας με καταλυτικό τρόπο , να δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της ανθρώπινης ύπαρξης .

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με την αδικία οι πολίτες που ασχολούνται εκτός των άλλων και με την προστασία των ζώων δηλώνουν απερίφραστα και έμπρακτα , όπου μπορούν και ιδιαίτερα στην διακεκαυμένη ζώνη των νησιών μας , την αλληλεγγύη τους στους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους και συμπαρατάσσονται με τα κοινωνικά εκείνα κινήματα και πολιτικές ,που δίνουν αγώνα να σταματήσει το παιχνίδι με τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.

Η Ομοσπονδία μας μαζί με χιλιάδες άλλους φορείς στην ήπειρό μας καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να ανοίξει τις πόρτες της στους πρόσφυγες να σταθεί έστω και μία φορά στα τελευταία χρόνια δίπλα στον άνθρωπο , να αποδυθεί το απεχθές και αποκρουστικό της πρόσωπο επαναφέροντας στην πολιτική της τις αρχές του Διαφωτισμού τις οποίες έχει παντελώς παροπλίσει.
Η ριζική λύση στον ξεριζωμό αυτό είναι να σταματήσουν οι μεγάλες δυνάμεις τα παιχνίδια τους στην περιοχή της Συρίας και όπου δει.

Η Ελλάδα , που έχει ζήσει η ίδια στο πετσί της την προσφυγιά δεν μπορεί παρά να είναι μπροστάρης στον αγώνα για την βοήθεια αυτών των ανθρώπων και την ανείπωτη δυστυχία τους.
Κάτω τα τείχη , οι φράχτες και τα συρματοπλέγματα.
Κάτω ο φασισμός.
Ναι στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία)και
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων