Με πρωτοβουλία και  οργάνωση  της Ομοσπονδίας μας συνεχίζεται το πρόγραμμα των στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Πλατανιά , που ξεκίνησε το 2016 και έχει υλοποιηθεί με  επιτυχία σε κτηνιατρεία ιδιωτών κτηνιάτρων , τους οποίους και ευχαριστούμε  τέσσερις φορές μέχρι  τώρα.
Αύριο Δευτέρα και Τρίτη θα πραγματοποιηθούν και πάλι δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων με την ομάδα των Ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων , που συνεργάζεται η Ομοσπονδία.
Μέχρι σήμερα έχουν στειρωθεί περίπου 300 ζώα  χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου Πλατανιά ενώ φιλόζωοι δημότες  του Δήμου τα φιλοξενούν μέχρι να συνέλθουν απο την χειρουργική επέμβαση , κάποια δε απο αυτά υιοθετούνται στη συνέχεια.
.
Ενημερώνουμε , ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί για όλο το 2017 ενώ οι δημότες , που γνωρίζουν εστίες αδεσποτων ζώων σε όλη την περιφέρεια που καλύπτει ο Δήμος Πλατανιά , μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους στο Δήμο , δίνοντας τα στοιχεία τους , ώστε να εντάσσονται  τα αδέσποτα αυτά στα συνεχιζόμενα προγράμματα .
.
Με την ευκαιρία να πούμε , ότι συνεχίζονται και  φέτος, όπως εδώ και πολλά χρόνια , οι παρουσιάσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ομοσπονδίας μας στα σχολεία του Δήμου , σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τη περασμένη πέμπτη υλοποιήθηκε συνάντηση των αστυνομικών Διοικητών των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μετά απο πρότασή μας στην οποία αναλύθηκαν εκ μέρους μας διεξοδικά σημαντικές διατάξεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς, τα πτηνά και πουλερικά καθώς και τα άγρια και εξωτικά ζώα.
.
Είμαστε πάντα παρόντες εκεί που η Πολιτεία και οι φορείς της είναι πάντα ή σχεδόν απόντες.
Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας