Τον τελευταίο μήνα όλη η φιλοζωική κοινότητα παρακολουθεί με οργή τις προκλητικές δηλώσεις του Δήμάρχου Αχιλλέα Μπέου που έχει βάλει σκοπό να εξαφανίσει όλα τα αδέσποτα από το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή για να εκπληρώσει τις προεκλογικές του δηλώσεις ότι θα μετατρέψει το Βόλο σε “Μονακό της Ελλάδας”.

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες στον Πανελλήνιο τύπο και ανατριχιαστικές εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την επίσκεψη κλιμακίου φιλόζωων από την Αθήνα στο κυνοκομείο,όπου μετέφεραν τροφές και φάρμακα για να βοηθήσουν τα εναπομείναντα εξαθλιωμένα ζώα.

Εικόνες ντροπής πέριξ του κυνοκομείου,όπου εντοπίστηκαν πτώματα και κουφάρια ζώων αλλά και μέσα στο κυνοκομείο αυτό που επικρατεί είναι η δυστυχία και η εξαθλίωση.

Να σημειωθεί ότι στις 9 του μήνα είχαν καταγραφεί 70 ζώα ενώ εχθές βρέθηκαν μόλις 56.

Οι φιλόζωοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στο περίπτερο που είχε στήσει ο δήμος  προκειμένου να διεκδικήσει την ανάληψη του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021!!!!

Από πότε ο πολιτισμός και ο θάνατος πάνε μαζί;

Κατατέθηκε εκ νέου καταγγελία από την η Φλωρίκα Τσιρογιάννη πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση» ζητώντας την δίωξη του Νικόλαου Πολύζου και παντός υπευθύνου,ενώ ταυτόχρονα κατατέθηκε μήνυση και στο ΑΤ Γέρακα από την κα Λευκαδίτη,μέλος της αποστολής από την Αθήνα.

Ο Πολύζος είναι ο υπεύθυνος του κυνοκομείου ο οποίος ανέλαβε τη διαχείρισή του με μειοδοτικό διαγωνισμό,αλλά αξιοποιούσε προφανώς με άλλο τρόπο τα λεφτά των δημοτών αφού τα ζώα ήταν υποσιτισμένα,άρρωστα και διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Σήμερα συνελήφθη αλλά ο δικηγόρος του ζήτησε και πήρε τριήμερη αναβολή  και η δίκη του  θα πραγματοποιηθεί  στις 21 Οκτωβρίου στη μία το μεσημέρι  από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο Μπέος βέβαια συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις του με φρασεολογία πεζοδρομίου, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με φτηνά επιχειρήματα απαξιώνοντας τους φιλόζωους προσπαθώντας να τους καταστήσει υπεύθυνους για τη δικη του πολιτική ανικανότητα και την άρνηση εφαρμογής του νόμου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Βόλου “«Οι παραστάσεις του θιάσου σκιών, αποτελούμενου από δήθεν φιλόζωους, πολιτικάντηδες της συμφοράς, βρομιάρηδες και γητευτές… πετεινών, και μπαχαλάκηδες συνεχίζονται, με την κοινωνία παγερά αδιάφορη και φυσικά απούσα….”

Είμαστε σίγουροι ότι ο Ρενιέ του Μονακό δεν το έχει διαβάσει….

Και πριν αρχίσουμε να αναθεματίζουμε για την κατάσταση στο κυνοκομείο Βόλου,να υπενθυμίσουμε ότι λίγο πολύ η ίδια κατάσταση επικρατεί στα περισσότερα δημοτικά κυνοκομεία…