Εχθές τελικά,στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, εκδικάστηκε η υπόθεση των βαρελόσκυλων στην περιοχή Σειτάν Λιμάνια μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες του συλλόγου μας που είχαν σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη του κηδεμόνα στα πλαίσια του αυτόφωρου.

Ο δικηγόρος του ζήτησε αναβολή αλλά απορρίφθηκε, ενώ από την πλευρά του συλλόγου μας αιτηθήκαμε παράσταση πολιτικής αγωγής που έγινε δεκτή και εκπροσωπηθήκαμε από δικηγόρο.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την εξέταση μάρτυρα από το σύλλογό μας,κατέθεσε μόνο ο αστυνομικός που έκανε την αυτοψία,δέχτηκε όμως να λάβει υπόψη του τις προηγούμενες καταγγελίες και τα δημοσιεύματα που έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Η υπερασπιστική γραμμή κινήθηκε στα πλαίσια των σκύλων-εργαλείων!!!-ούτε καν σκύλων εργασίας- αλλά δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης, τα σκυλιά αυτά είναι εργαλεία για τους κτηνοτρόφους,όπως το σκεπάρνι για τον οικοδόμο που το παίρνει μαζί του το πρωί για να κάνει τη δουλειά του,έτσι και ο κτηνοτρόφος φορτώνει στο αγροτικό το σκυλί και το πάει στο βαρέλι για να φυλάει τα πρόβατα καθώς δεν έχει χρήματα να πληρώνει τον τσοπάνη.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ενός έτους με τριετή αναστολή,καθώς δεν είχε προηγούμενες καταδίκες άνω του έτους και ο σύλλογος μας θα αιτηθεί τη βεβαίωση των διοικητικών προστίμων,

Εν τω μεταξύ λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης δεχτήκαμε καταγγελία από τουρίστα για βαρελόσκυλα στην ίδια περιοχή!!!.Η καταγγέλλουσα έβγαλε φωτογραφίες,πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε νέα καταγγελία.   

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης:

Τα βαρελόσκυλα στα Σειτάν Λιμάνια.Ένα ατιμώρητο έγκλημα χωρίς τέλος