Επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ την Παρασκευή 25/3/2016 στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα με θέμα τον Θανάσιμο, άγριο και βάρβαρο ξυλοδαρμό ενός κουταβιού ηλικίας 3 μηνών. Η Επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο, την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κα Ε.Κουτζαμάνη καθώς και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρεται στην επιστολή “την 23 Μαρτίου 2016 στη Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα ένας εξαιρετικά άγριος και βάρβαρος ξυλοδαρμός ενός κουταβιού ηλικίας 3 μηνών, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του.

Σχετικά για την αποτρόπαια αυτή είδηση μπορείτε να διαβάσετε στο έγκυρο site zoosos.gr

Η φιλοζωική κοινότητα της χώρας και πολλοί ευρωπαϊκοί φιλοζωικοί οργανισμοί, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό αυτό, διακατέχονται από συναισθήματα μεγάλης οργής τόσο για τον “άνθρωπο” αυτό που διέπραξε ένα τόσο στυγερό έγκλημα όσο για τους αστυνομικούς του Α.Τ. Δωδεκανήσου, που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Το αστυνομικό τμήμα, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των μαρτύρων, οι οποίοι επεσήμαναν συνεχώς το επείγον του θέματος, πήγε στο σημείο του συμβάντος 6 ολόκληρες ώρες μετά, γεγονός που μπορεί τα μέγιστα να συνέβαλε στον θάνατο του σκυλιού.

Αλγεινή επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση, ακούγεται σε βίντεο να υπόσχεται στον δράστη, ότι θα προσπαθήσει να μην βεβαιωθεί το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.”

Η ΠΦΠΟ παραθέτει μέρος του διαλόγου μεταξύ αστυνομικού και δράστη αλλά και το βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο,καθώς και βίντεο από την κακοποίηση του άτυχου ζώου,που έχασε τελικά τη ζωή του,ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων επισημαίνοντας ότι:

“Μολονότι κατανοούμε απολύτως τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας και την αυξημένη ετοιμότητα και τα καθήκοντα τόσο του Υπουργείου όσο και της ΕΛ.ΑΣ η καθημερινότητα υπάρχει και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε τέτοιες ειδεχθείς πράξεις ή να τις αντιμετωπίζουμε με ελαστικότητα, επειδή πρόκειται για ζώα.

Η βία πάντα ξεκινά εναντίον των πιο αδύναμων και εξελίσσεται.”

Aπόσπασμα από το διάλογο

Δράστης:“να δείξετε ένα λίγο πιο …light πρόσωπό …για μένα, κι βγω είμαι σκύλος σας, δηλαδή να δείξετε ότι άλλαξα ρε παιδί μου”

Αστυνομικός:το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ειναι με …την δικιά μου συμμετοχή και της μάρτυρος να σβηστεί τουλάχιστον το πρόστιμο, τα 30 χιλιάρικα. Αυτό, μόνο αυτό και νομίζω και πάλι θα βγουν πολλά άτομα που θα πουν «όχι γιατί το κανε»

Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 12 το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η ΠΦΠΟ απευθύνει έκκληση και ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον μπορεί να παρευρεθεί στα δικαστήρια…

Η βία είναι βία και πρέπει να καταδικάζεται σε κάθε μορφή της…

Διαβάστε επίσης

Επικίνδυνοι όσο οι δολοφόνοι αυτοί που κακοποιούν ζώα – Ποιες ψυχικές ασθένειες κρύβονται από πίσω