Το προηγούμενο Σάββατο,ειδοποιηθήκαμε για ένα σκυλάκι που βρισκόταν σε ένα μπαλκόνι στην περιοχή της Χαλέπας,καθώς ο κηδεμόνας του νοσηλευόταν στην εντατική.

Μετά από μεγάλες προσπάθειες,μέλη μας κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στο μπαλκόνι και να δώσουν στο σκυλάκι φαγητό και νερό.

Αναζητήσαμε τους γείτονες και συγγενείς ώστε να πάρουμε πληροφορίες και να μάθουμε αν υπήρχε κανείς να φροντίσει το σκυλάκο.

Ενημερωθήκαμε ότι ο γιός του κηδεμόνα είναι ναυτικός και έχει επιστρέψει λόγω της κατάστασης της υγείας του πατέρα του.

Την Κυριακή δεχτήκαμε τηλεφώνημα από τον γιο του,ότι τελικά δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε στην εντατική.

Μας ζήτησε να πάρουμε το σκυλάκο καθώς κανείς από τους συγγενείς δε δεχόταν να τον αναλάβει-ούτε καν να το φιλοξενήσει- μέχρι να βρεθεί μια άλλη οικογένεια για το Νίνο.

Μας υποσχέθηκε ότι θα τον φροντίσει μέχρι την Παρασκευή που θα φύγει ώστε να βρούμε φιλοξενία.

Αυτό που δεν έκαναν οι συγγενείς,ανέλαβαν να το κάνουν οι φίλοι…

Αποφάσισαν να φιλοξενήσουν το Νίνο,ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη και στις επιθυμίες του φίλου τους που έφυγε νωρίς,γιατί ο Αποστόλης είχε τρομερή αγάπη στο σκύλο του και ήταν η μεγάλη του έγνοια.

Ο Νίνο πήγαινε καθημερινά ατέλειωτες βόλτες στη θάλασσα,αφού ο Αντώνης ήταν χειμερινός κολυμβητής και κολυμπούσαν παρέα.

Όταν την Κυριακή επικοινώνησαν με τον γιο του,αυτός τους είπε ότι κάποιος συγγενής τον πήγε στο καταφύγιο της κας Βρόμπελ και είναι μια χαρά-τους διαβεβαίωσε μάλιστα ότι όταν βρεθεί υιοθεσία θα …ελέγξουν οι συγγενείς τον υποψήφιο κηδεμόνα,ήταν όλα κανονισμένα.

Επικοινωνήσαμε μαζί της,αλλά δεν γνώριζε τίποτα…

Αυτό που είχε συμβεί είναι ότι εγκατέλειψαν δεμένο το Νίνο έξω από το καταφύγιο,χωρίς να ενημερώσουν κανέναν!!!

Οι εργάτες τον είχαν βρει και τον έβαλαν μέσα.Του είχαν αφήσει και την κονκάρδα με το όνομά του,για να μην του αλλάξει κανείς το όνομα και μπερδευτεί ο σκυλάκος,ο οποίος ήταν απόλυτα τρομοκρατημένος και θλιμμένος.

Το Νίνο τον φιλοξενεί προσωρινά η Ελευθερία,που τον γνωρίζει από κουτάβι, αλλά ψάχνουμε μια οικογένεια να τον αγαπήσει όπως ο Αποστόλης….

Είναι τριών ετών,μικρόσωμος,εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος και τρομερά αξιαγάπητος.Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας…