Την Πέμπτη περίπου στις 10 το πρωί ξεκινήσαμε για το Ψυχρό Πηγάδι προκειμένου να ελέγξουμε καταγγελία για ένα σκυλί πού ήταν δεμένο στο “πουθενά”,διαβιούσε σε πολύ  κακές συνθήκες  και το μόνο του κατάλυμα ήταν ένα παλιό σκουριασμένο ψυγείο όπως αποδεικνύεται και από τη φωτογραφία.
Από το σημείο αυτό κάθε χρόνο αφαιρούμε νόμιμα τα σκυλιά -σκιάχτρα που ο -ανεύθυνος το λιγότερο-” ιδιοκτήτης” τοποθετεί χωρίς κανένα απολύτως λόγο εκεί.
Όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν μας έλεγε τίνος  είναι τα ζώα αυτά.
Σιγή ιχθύος , δήθεν να μην  “ρουφιανέψουν ” ,μη υπολογίζοντας καθόλου τη βασανιστική ζωή των ζώων αυτών.
Μπροστά πήγαιναν 2 περιπολικά των ΤΑΕ ( τμήματα αστυνομικών επιχειρήσεων )  , μετά εμείς  και πίσω μας το περιπολικό της αστυνομίας Χανίων , σύνολο 10 άτομα με μας.
Οι αστυνομικοί πολύ φιλικοί ,πολύ συνεργάσιμοι και υπομονετικοί.
Περάσαμε από διάφορα χωριά της περιοχής των Κεραμειών  , όπου έκπληκτοι  οι κάτοικοι έβλεπαν την κουστωδία των   4 αυτοκινήτων.
.
.
Μετά από μια ώρα περίπου φθάσαμε στο Ψυχρό Πηγάδι χωρίς δυστυχώς να βρούμε το σκυλί ούτε το ψυγείο.
Μετά από συνεχή τηλεφωνήματα  με το άτομο, που μας ενημέρωσε για την ύπαρξη σκυλιού στο γνωστό αυτό σημείο και μέσω χάρτη του google  εντοπίσαμε επακριβώς  το σημείο, όπου έπρεπε να υπάρχει το σκυλί.
Υπήρχαν κατσαρολικά βρώμικα  , ίχνη ότι διαβίωνε εκεί σκυλί και κοιτάζοντας στο γκρεμό είδαμε πεταμένο το ψυγείο, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία .
.
.
Αμέσως υποθέσαμε όλοι , ότι κάποιος ειδοποίησε τον κτηνοτρόφο  , που προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη  και απομάκρυνε  και το σκυλί .
Αρχίσαμε μαζί με τους αστυνομικούς να κάνουμε διάφορες υποθέσεις και μετά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.
Τηλεφωνήσαμε  στον αστυνομικό υποδιευθυντή του   νομού Χανίων και τον ενημερώσαμε.
Τότε εκείνος  σκέφτηκε , ότι πριν 4 μέρες είχε στείλει την καταγγελία μας στο Α.Τ Σούδας , στο οποίο διοικητικά ανήκει η περιοχή αυτή,  και προβληματίστηκε μήπως ήδη είχαν μεταβεί  οι αστυνομικοί της Σούδας , όπως και πραγματικά είχε συμβεί, οι οποίοι είχαν εντοπίσει τον ιδιοκτήτη και είχαν σχηματίσει δικογραφία εις βάρος του.
Έτσι εξηγείται το γιατί δεν βρήκαμε το σκυλί.
Κατεβαίνοντας από το Ψυχρό Πηγάδι συναντήσαμε κάποιες περιπτώσεις , γνωστές σε μένα απο το παρελθόν,  ζητήσαμε από τους αστυνομικούς να φύγουν σταματούσαμε για να βρούμε τους ιδιοκτήτες, κι όπου δεν τους βρίσκαμε αφήναμε σημείωμα  με τα τηλεφωνό μας .
.
.
Εν τω μεταξύ είχε ενημερωθεί όλος  αυτός ο ορεινός όγκος για την κουστωδία μας , ο ένας στον άλλο , και είχαμε απίστευτες ιστορίες “γέλιου”.
Με το σεις και με το σας μας υποδέχονταν, ορισμένοι μάλιστα είδαν, ότι υπήρχε και εισαγγελέας στην πομπή , στο δε γυρισμό πολλοί είχαν αφήσει τα σκυλιά τους ελεύθερα για να μην τα βρούμε δεμένα ,που πήγαιναν σαν μεθυσμένα μέσα στο δρόμο καθότι  μπορεί και να μην είχαν λυθεί ποτέ στη ζωή τους.
Όλοι δε δήλωναν , ότι τα βγάζουν ανελλιπώς βόλτα , τα αγαπούν πολύ, τα έχουν καλύτερα κι από βασιλιάδες, μέσα στα βαρέλια τους ,έχουν βιβλιάρια αλλά τελείως συμπτωματικά τα βιβλιάρια τα είχε πάρει ο σύζυγος στα Χανιά και άλλες δικαιολογίες.
.
 
 .
Εντύπωση μας προκάλεσαν αυτά που μας είπε κάποιος κτηνοτρόφος πάνω στην συζήτηση , ότι τελείως ανόητα και άσκοπα δένουν τα σκυλιά πάνω στους δρόμους  για να μην περνά το κοπάδι απο εκείνο το σημείο, διότι έτσι δεμένος   και με κοντή αλυσίδα ο σκύλος δεν μπορεί να φοβίσει τα πρόβατα , πού αποδεικνύονται πιο έξυπνα από κάποιους,  πάνε απο την απέναντι πλευρά του σκύλου και περνούν με την άνεσή  τους.
.
.
Τόσο απλά .
Σύντομα θα ανηφορίσουμε και πάλι στη περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουμε, αν εφαρμόστηκαν , τα όσα υποδείχθηκαν στους ιδιοκτήτες ορισμένων ζώων.
Το θετικό είναι , ότι και σε αυτό το επαρχιακό δίκτυο , όπως προ ημερών και σε εκείνο  μέχρι την Σούγια δεν υπάρχουν πια βαρελόσκυλα , ενώ  πριν  μερικά χρόνια  ήταν παντού.