Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κατάσταση των αλόγων στο ενετικό λιμάνι.

Παρόλες τις προσπάθειές μας και τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς η κατάσταση δε βελτιώνεται.

Με αφορμή νέα καταγγελία τουριστών στείλαμε νέα επιστολή στο Διοικητή του Λιμεναρχείου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Κτηνιατρικής Χανίων για την επιβολή των κανόνων ευζωίας των ταλαίπωρων ζώων.

η επιστολή

Λάβαμε την παρακάτω γραπτή καταγγελία για την κατάσταση των άλογων στο λιμάνι.
Είναι γνωστό οτι συνέχεια  υπάρχουν  έντονες διαμαρτυρίες για τις κακές συνθήκες που οι αμαξάδες επιφυλάσσουν στα άλογά παρά τις επίμονες και κάθε χρόνο προσπάθειες του συλλόγου μας. 
Δεν κατανοούμε γιατί είναι τόσο δύσκολο να επιβάλλετε κανόνες στους ιδιοκτήτες τους και θα πρέπει συνεχώς να δεχόμαστε παράπονα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Είναι προς το συμφέρον της πόλης αλλά ιδίως για τα ίδια τα άλογα να τηρούνται οι  συνθήκες καλής διαβίωσής τους.
Θα σας παρακαλούσαμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ακόμη και με επαπειλή ανάκλησης της άδειάς τους εφόσον δεν συμμορφώνονται.
Αναμένουμε απάντησή σας για τις ενέργειές σας  καθώς και ενημέρωση απο την Κτηνιατρική Υπηρεσία για το αν έχουν προχωρήσει οι εξετάσεις  των αλόγων και εάν έχει τακτοποιηθεί και πως  το γεγονός οτι ένας  εκ των αμαξάδων έχει μόνο ένα άλογο κάτι που αντίκειται στους κανόνες ευζωίας του ζώου, αφού δεν έχει την δυνατότητα να ξεκουράζεται και εργάζεται  συνεχώς.
Η καταγγελία

Αγαπητοί κύριοι/ες,

Επικοινωνώ μαζί σας να καταγγείλω την μεταχείριση των αλόγων στο ενετικό λιμάνι. Τα άλογα βρίσκονται “παρκαρισμένα” στον ήλιο στις πιο θερμές ώρες και ημέρες περιμένοντας τουρίστες, με ελάχιστο ή καθόλου νερό ή σκιά.

Είδαμε άλογο σήμερα 20.07.2015 να κουτσαίνει (άσπρου χρώματος) αλλά να κάνει κανονικά την “κούρσα” του.
Σας παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα αυτά με όποιο τρόπο. (από την παροχή σκιάς, νερού κ.α)

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας,

Θ.Μ