Μια μελανή ιστορία αφιλοζωίας και μάλιστα από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς διαδραματίζεται αυτές τις ημέρες στον χώρο , που στεγάζονται τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια στην οδό Λ. Ριανκούρ, όπου διαβιώνει ο απίστευτος αριθμός !!! 5 μικρών γατιών.
Ιστορία διανθισμένη από απειλές κατά της υπαλλήλου που φροντίζει απολύτως νόμιμα τα αδέσποτα ” τέρατα “., που ενοχλούν με την παρουσία τους .

Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με υπάλληλο της γραμματείας της Γενικής Επιτρόπου μας ειπώθηκε το αμίμητο , ότι τα γατιά αφοδεύουν πάνω στις δικογραφίες.
Μάλλον μπέρδεψαν τα τρωκτικά που θα κυκλοφορούν τις νύχτες στα γραφεία τους που αρέσκονται να λερώνουν χαρτιά ,με τις γάτες , οι οποίες ως γνωστόν , χρησιμοποιούν το χώμα για να μπορούν να σκεπάζουν τις ακαθαρσίες τους.

Πέραν τούτου καλό θα ήταν οι δικαστικοί λειτουργοί να μελετήσουν τον σχετικό νόμο , ώστε να διαπιστώσουν , ότι επιτρέπεται η σίτιση και γενικότερα η φροντίδα των αδέσποτων και οτι οι χώροι των δικαστηρίων δεν συγκαταλέγονται σε αυτούς , που απαγορεύεται να ζουν αδέσποτα ζώα.
Το να κάνουν κατάχρηση της ιδιότητάς τους και να προβαίνουν και σε απειλές δεν τους περιποιεί τιμή.

Η Ομοσπονδία μας μετέβη στον χώρο , όπου φροντίζονται τα αδέσποτα και διαπίστωσε ότι είναι απομονωμένος και καμία δυσλειτουργία δεν δημιουργεί η εκεί παρουσία τους.

Η μόνη πιθανόν δυσλειτουργία ας αναζητηθεί στα ζωοφοβικά συναισθήματα κάποιων υπαλλήλων .
Η φροντίδα ανυπεράσπιστων εμβίων, ανθρώπινων και μη ,αποτελεί ηθικό χρέος του καθενός μας, υποδηλώνει το πολιτιστικό μας επίπεδο το αντίθετο δε μόνο θλίψη προκαλεί.

Όσον δε μας αφορά δηλώνουμε , οτι στηρίζουμε την υπάλληλο που τα φροντίζει και θα παροτρύναμε τους ανθρώπους εκεί να μιμηθούν τις αρχές και τα ιδανικά της, χαμένα για πολλούς από εμάς , και να παραδειγματιστούν από την στάση ζωής της.

Ομοίως δηλώνουμε οτι οποιαδήποτε απαγόρευση σίτισης και παροχής νερού σε αδέσποτα ζώα σε χώρους που επιτρέπεται είναι παράνομη και καταχρηστική και θα μας βρει απέναντι.
Το γεγονός ότι κάποιοι είναι λειτουργοί της Θέμιδας δεν τους απαλλάσσει από την τήρηση της νομοθεσίας αντίθετα τους επιφορτίζει με επιπλέον υποχρέωση για την εφαρμογή της.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία