…Κάναμε μια σταχυολόγηση των κυριότερων περιστατικών που αναλάβαμε το Σεπτέμβριο…
.
Αυτά στάθηκαν τυχερά,υπάρχουν όμως χιλιάδες ζώα αδέσποτα που υποφέρουν,θύματα εγκατάλειψης,αδιαφορίας και σαδισμού…
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα “αόρατα” βασανιστήρια των παραγωγικών ζώων,των ζώων της άγριας ζωής που εξολοθρεύονται από τη λαθροθηρία και τα δηλητηριασμένα δολώματα,τα γουνοφόρα,τα πειραματόζωα,τα ζώα των τσίρκο και κάθε μορφής έμβια ζωή που εκμεταλλεύεται ο άνθρωπος,χωρίς σεβασμό στην ύπαρξή τους….
Εκατομμύρια πλάσματα που γεννιούνται,υποφέρουν και πεθαίνουν μαρτυρικά,”εξυπηρετώντας” την ανθρώπινη ματαιοδοξία….
.
Φιλοξενούμε 4 εκ των 5 φιλικότατων και σε καμμία περίπτωση επιθετικών  σκύλων που ο εισαγγελέας διέταξε την απομάκρυνσή τους μετά από καταγγελία πολιτών και τα προωθούμε για υιοθεσία.
.
.

Έχουμε αναλάβει  γατάκια με κλειστά μάτια,τυφλά και άρρωστα τα οποία βρέθηκαν σε κάδους σκουπιδιών από συμπολίτες μας και μεγαλώνουμε με το μπιμπερό,ενώ κάποια  έχουν σοβαρή ρινοτραχίτιδα. Φιλοξενούνται από τους εθελοντές μας, πολλά έχουν υιοθετηθεί ,αφού για τον Δήμο Χανίων οι αδέσποτες γάτες είναι διαχρονικά «αόρατες».

 

Σκύλος από την Αγυιά με τραύμα στο κεφάλι από τοξικό υγρό.  Ο σκύλος φιλοξενήθηκε από εθελοντή, υποβλήθηκε σε δύο χειρουργεία και στείρωση και υιοθετήθηκε.

Τραυματισμένος σκύλος έξω από το νοσοκομείο Χανίων, χειρουργήθηκε,στειρώθηκε και φιλοξενήθηκε από τους εθελοντές μας.

Εγκατάλειψη τριών νέων κουταβιών στο νοσοκομείο Χανίων,το ένα με σοβαρά δερματικά προβλήματα, αναλάβαμε την περίθαλψη και τη φιλοξενία τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι από την αρχή του έτους ο σύλλογός μας  έχει απομακρύνει 24 ζώα από το χώρο του νοσοκομείου Χανίων και τα προωθήσαμε για υιοθεσία ενώ πληρώσαμε μεγάλα ποσά σε φιλοξενίες με αμοιβή για μεγάλο χρονικό διάστημα,έως ότου κοινωνικοποιηθούν τα ζώα ώστε να είναι έτοιμα για υιοθεσία.

Aντίστοιχα έχουν αναλάβει πολλά ζώα από το νοσοκομείο και άλλοι φιλόζωοι εθελοντές.

Παρόλα αυτά οι εγκαταλείψεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Σκυλίτσα που εγκαταλείφτηκε στο νοσοκομείο σε οίστρο,στειρώθηκε με έξοδα εθελοντών και φιλοξενείται.

Τραυματισμένος σκύλος από το λιμάνι-αφού πρώτα υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα και ταλαιπωρήθηκε και ο σκύλος και ο πολίτης επί τριημέρου- αναλάβαμε  το χειρουργείο και φιλοξενείται από εθελοντές ενώ τα έξοδα καλύφτηκαν από φιλόζωους πολίτες.

Φιλοξενούνται επίσης με αμοιβή, πλέον των τεσσάρων μηνών:

Α.ένας –δήθεν- επίσης επιθετικός σκύλος,όπου μετά από δημοσίευμα των ΜΜΕ,τέθηκε θέμα στην πενταμελή για την απομάκρυνσή του (Σπόρος).

Β.Σκύλος έξω από το νοσοκομείο που του έκοψαν το λαιμό με σύρμα (Μπλακτζακ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γ.Σκύλος με λεισμανίωση από τις Μουρνιές,που αναλάβαμε τη θεραπεία του και δε μπορούσε να επανατοποθετηθεί,τα οποία επίσης προωθούμε για υιοθεσία.(Έμμα).

Γάτος που χτυπήθηκε και εγκαταλείφτηκε στην οδό Παλαμά με σπασμένο πόδι,τον φιλοξενούμε μέχρι την αποθεραπεία του.

Kουτάβι θύμα τροχαίου και εγκατάλειψης στις Μουρνιές,με κάταγμα μηριαίου που χειρουργήθηκε και φιλοξενείται.

Σκύλος με όγκο που βρέθηκε έξω από το νοσοκομείο,χειρουργήθηκε, στειρώθηκε και φιλοξενείται από μέλος μας.

Σε όλα αυτά τα περιστατικά πρέπει να προστεθούν και τα δεκάδες ζώα που φιλοξενούνται ακόμα από εθελοντές μας,από περιστατικά που έχουμε αναλάβει προηγουμένως, αφού δεν υπήρχε καμμία μέριμνα από το δήμο Χανίων.

Γνωρίζουμε όλοι ότι για τα έμβια πλάσματα μπορεί να προκύψει ανάγκη οποιαδήποτε ημέρα και ώρα της εβδομάδας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε οφείλουμε όλοι να τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό στους εθελοντές που ανταποκρίνονται κάθε φορά.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που δε γυρίζουν το βλέμμα….