Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για τον περιορισμό των αδέσποτων.Όπως έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό η δημιουργία βάσης δεδομένων από τον εκάστοτε δήμο,είναι αδήριτη ανάγκη για τον περιορισμό των αδέσποτων.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενεργοποίησε το πρόγραμμα και εξέδωσε ανακοίνωση ώστε οι πολίτες να σημάνουν τα ζώα τους,όπως υποχρεούνται από το νόμο και στη συνέχεια να το δηλώνουν και στο δήμο.

Ο Δήμος Ηρακλείου αποτελεί παράδειγμα για όλους τους Δήμους που κωφεύουν και αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει βούληση πολλά μπορούν να γίνουν.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

“Ο Δήμος Ηρακλείου καλεί τους κατοίκους του να σημάνουν ηλεκτρονικά με microchip τα σκυλιά τους και να προσκομίσουν το αντίγραφο της πράξης στο γραφείο αδέσποτων στην παλιά λαχαναγορά ή με email στο adespota@heraklion.gr.Ισχύει και για ιδιοκτήτες που ήδη έχουν σημάνει το κατοικίδιο τους.Πρέπει επίσης να ενημερώνουν το γραφείο για οποιαδήποτε μεταβολή (αλλαγή στοιχείων ιδιοκτήτη, αλλαγή ιδιοκτήτη, θάνατος ζώου).Σε περίπτωση απώλειας του ζώου υποχρεούνται επίσης να το δηλώσουν στο γραφείο αδέσποτων του Δήμου Ηρακλείου. Υπενθυμίζεται ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο βάση του νόμου 4039/2012. Ας βοηθήσουμε όλοι στην προσπάθεια για μείωση του αριθμού των αδέσποτων και στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβιωσής τους….”
( πληροφορίες 281 340 9209)