Με χαρά ανακοινώνουμε ότι η φιλοζωική κοινότητα κατάφερε να αποτρέψει το κουρμπάνι, την θυσία δηλαδή ζώων, στο έθιμο “Αναστενάρια” του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Είναι μια νίκη από αυτές που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας και παράλληλα δείχνουν στους συμπατριώτες μας ότι τα λαϊκά έθιμα μπορούν να υπάρχουν χωρίς τον βασανισμό και την θανάτωση αθώων πλασμάτων.

Ένα μεγάλο μπράβο στην ακτιβιστική ομάδα DREAMDANCERS και στα σωματεία μας Αγάπη και Άργος, οι οποίοι σε συνεργασία με την ΠΦΠΟ αγωνίστηκαν και κατάφεραν να αποτρέψουν τις σφαγές. Γνωρίζουμε πολύ καλά την δύσκολη και αφόρητα καταπιεστική καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι πλέον και γι’ αυτό ακριβώς, η προσήλωση και η αγωνιστικότητα των ακτιβιστών και των υπερασπιστών των δικαιωμάτων των αδύναμων, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία και είναι φάρος ελπίδας για όλους μας.

Καλούμε τους αρμόδιους να σκύψουν επιτέλους με σοβαρότητα πάνω από τα ζητήματα των ζώων, τα οποία μέχρι τώρα διαχειρίζονται μόνοι τους οι εθελοντές με τεράστιο προσωπικό και οικονομικό κόστος, προτάσσοντάς πάνω από όλα τα συμφέροντα των ζώων και του λαού μας.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία