Xάρη στην Βella και στον κύριο Μπάμπη Βρανά, η παραλία της Χρυσής Ακτής πήρε μοναδικά χρώματα την Κυριακή την ώρα που έδυε ο ήλιος καθώς η θέα ενός αλόγου που κολυμπάει παρέα με τον “άνθρωπο του” είναι μοναδική και απολαυστική! Όλοι οι θαμώνες της παραλίας φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν το ξεχωριστό θέαμα που σε παρέσυρε μαζί του στα βάθη της μαγείας της σχέσης ανθρώπου και ζώου! όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο κ. Μπάμπης αυτό ήταν που είχε επικρατήσει και που έκανε την εικόνα τόσο μοναδική, η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ με το άλογο του!


Απαντώντας με χαρά στις ερωτήσεις μας καθώς όλοι γύρω θέλαμε να μάθουμε για το πώς γεννήθηκε αυτή σχέση, χαρακτηριστικά μάς είπε ότι περίπου 5 χρόνια πριν ήθελε να ταξιδέψει σ΄ όλο τον κόσμο με ένα ιστιοφόρο!! Όμως καθότι κάτι τέτοιο, είπε γελώντας, θα ήταν πολύ δαπανηρό, μια επίσκεψη του σε μια φάρμα στα Μέγαρα, άλλαξε όχι μόνο τα σχέδια αλλά και ολόκληρη τη ζωή του! Εκεί γνώρισε τη Fortuna,ένα πανέμορφο άλογο που ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά..το έφερε στα Χανιά, στη φάρμα που ο ίδιος εχει φτιάξει με ανακυκλώσιμα υλικά και από τότε ως σημερα έχει αλλάξει κατά πολύ η καθημερινότητα του!


Τα πρωινά “φτιάζει” όπως μάς είπε το καφεδάκι του και πάει στη φάρμα του να το απολαύσει συντροφιά όχι μόνο με τη Fortuna αλλά και τους απογόνους της, τον επιβλητικό ΄΄Έρωτα” και την υπέροχη ΄΄Bella” !! οι τέσσερις τους είναι μια υπέροχη παρέα-οικογένεια που γεμίζει τέλεια τη μέρα και τη ζωή του γεμίζοντας τον με συναισθήματα αγάπης και πληρότητας, όπως μάς ανέφερε.


Η σχέση ανθρώπου και αλόγου, είπε χαρακτηριστικά, είναι μοναδική γιατί είναι σχέση εξάρτησης καθώς η ζωή του ενός εξαρτάται άμεσα απ΄ τη ζωή του άλλου και υπάρχει και η σωματική επαφή του αναβάτη με το άλογο κάτι που δεν υπάρχει στη σχέση με τα άλλα ζώα. Υπάρχει μεταξύ μας σχέση συνεργασίας καθώς εγώ τα ταίζω δίνοντας τους λαχανικά κι αυτά μου δίνουν κοπριά μάς είπε γελώντας!
Όσο αφορά στη συναισθηματική σχέση και την επικοινωνία του με τα άλογα του μάς είπε ότι έχει αποκωδικοποιήσει πλέον τις κινήσεις τους και καταλαβαίνονται χωρίς να χρειάζονται λόγια. Το δέσιμο μεταξύ τους είναι τόσο έντονο ώστε πέρυσι που η Fortuna χρειάστηκε να μείνει μακριά του για 3 μήνες, σταμάτησε να τρώει, έτρωγε μόνο στερεά τροφή κι όχι λαχανικά,με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή της! Ευτυχώς η Fortuna, 7 χρόνων πλέον, γύρισε ξανά στην οικογένεια της, τον Έρωτα 3,5 χρονών, τη νεαρή Bella,9 μηνών μόλις και φυσικά στο μπαμπά τους τον Μπάμπη!! Εμείς τους ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να μας χαρίζουν τέτοιες όμορφες εικόνες που ζεσταίνουν την καρδιά μας και μαγεύουν τα μάτια μας!