Σημαντικές οι τελευταίες ημέρες για τα κινήματα και τους φορείς προστασίας των ζώων και των δικαιωμάτων τους, αφού στα Χανιά έλαβε χώρα η μεγαλύτερη ίσως διάσωση διαφόρων ειδών ζώων, όπως γουρουνιών, κουνελιών, σκύλων, κουταβιών, κοτών, παπιών και κλωσσοπουλιών.

Μετά από καταγγελία που έλαβε η Ομοσπονδία μας για άθλιες συνθήκες διαβίωσης πολλών ζώων σε περιοχή του Πλατανιά του νομού Χανίων

Σύλληψη για άθλιες συνθήκες 30 ζώων

και με την συνεχή παρουσία της αστυνομίας απομακρύνθηκαν και τα 38 τελικά ζώα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε χώρους φιλοξενίας ή υιοθετήθηκαν ώστε να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους όπως τους αξίζει και φυσικά χωρίς να σφαχτούν.

Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε και στο γεγονός, ότι για την σωτηρία των ζώων συνεργάστηκαν αρμονικά διάφοροι φιλοζωικοί και αντισισπιστικοί φορείς χωρίς την συνεργασία των οποίων δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί η δύσκολη από πολλές πλευρές προσπάθεια αυτή που διήρκεσε 5 ημέρες.

Σήμερα απομακρύνθηκαν και τα τελευταία ζώα δηλαδή τα νεαρά κλωσσόπουλα, που ανακαλύφθηκαν τελευταία ζώντας σε ένα σκοτεινό κλειδωμένο χώρο μαζί με ποντικούς.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για την συμβολή τους:

Την Ann και την  Helen , τις δύο αλλοδαπές που εντόπισαν το σημείο και ενημέρωσαν την Ομοσπονδία .

Τον Υποδιοικητή του Α.Τ. Πλατανιά κ. Ματθαίο Ιγγλεζάκη που με κάθε τρόπο βοήθησε και συνέβαλε στην απομάκρυνση των ζώων και χειρίζεται την σχετική δικογραφία.

Ιδιαίτερα  τους Anonymous for the Voiceless Χανίων για την ακάματη προσπάθειά τους και την συμβολή τους στην διάσωση αρκετών  ζώων.

Τους φιλοζωικούς συλλόγους Χανίων “Η Προστασία των Ζώων” και ΚΥΝ-ωνία για την πολύτιμη προσφορά και βοήθειά τους .

Τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ρεθύμνου -Ζωόφιλοι Ρεθύμνου που έσπευσε αμέσως να συνδράμει την όλη μας προσπάθεια.

Τους συμπολίτες μας που προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν στους χώρους τους  τα ζώα μέχρι την τελική τους υιοθεσία .

Την εξειδικευμένη ομάδα που απομάκρυνε τόσο επιτήδεια τα 3 γουρουνάκια .

Μια αλυσίδα ανθρώπων δούλεψε ακούραστα ,αρμονικά και συντονισμένα κι  έτσι καταφέραμε να σώσουμε τα 38 ζώα κι αυτό κατά την γνώμη μας είναι το μεγάλο μάθημα , που αντλήσαμε αυτές τις ημέρες.

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Παρατίθενται videos  και εικόνες,

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (www.pfpo.gr)

Πριν

 

Μετά