Η Τάρτα βρέθηκε στο πολυτεχνείο Κρήτης πριν ένα χρόνο ακριβώς και ήταν περίπου τριών μηνών. Την βρήκε μια πρωτοετής φοιτήτρια κάτω από ένα δέντρο με την ουρίτσα της και το ένα πίσω ποδαράκι σε άθλια κατάσταση.

Ήταν παρατημένη έτσι σίγουρα 3 μέρες και κάποιος είχε βάλει κάτω από το δέντρο ξηρά τροφή. Αρχικά αφαιρέθηκε η ουρίτσα της και καθαρίστηκαν οι πληγές από τα σκουλήκια που ήταν πάρα πολλά.

η Τάρτα πριν…..

Στη συνέχεια εγχειρίστηκε το ποδαράκι της και επειδή δεν ήταν δυνατό να σωθεί αφαιρέθηκε. Ο γιατρός δε πίστευε το πόσα σκουλήκια υπήρχαν κάτω από το δέρμα της. Η πληγή ήταν πολύ μεγάλη και έγιναν άλλες 2 εγχειρήσεις όπου αφαιρέθηκε το 30% του δέρματος της. Σύνολο εγχειρήσεων τέσσερεις!  

Για τρεις μήνες πήγαινε καθημερινά στον κτηνίατρο για να καθαριστεί η πληγή, να αλαχθούν οι γάζες και να τοποθετηθει κολαγόνο σε νιφάδες. Πέρασε πολύ πόνο αλλά τώρα είναι ενα πολύ ευτυχισμένο τριποδάκι που σκαρφαλώνει παντού.

η Τάρτα σήμερα,μαζί με τις φίλες της…

Είχε αναρτηθεί η ιστορία της αρκετές φορές με σκοπό να υιοθετηθεί αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κάποιος και μετα από την τρίμηνη περιπέτεια της υγείας της δεν ήταν δυνατο να την αποχωριστώ (ούτε αυτή εμένα αφού ειναι συνέχεια πάνω μου)!

Τώρα κάνει παρέα με τη Patty (χτυπημενη από αυτοκίνητο και αυτή αλλά μετά από 2 εγχειρήσεις σχεδόν αρτημελής) και την Melody με την οποία κοιμάται αγκαλιά.

Υ.Γ. Μέσα τους 3 μήνες άκουσα απο κάποιους ότι ίσως την ταλαιπωρώ και έπρεπε να της κάνω ευθανασία. Νομίζω ότι αυτή η ταλαιπωρία της άξιζε τον κόπο αφού τώρα ζει μια ευτυχισμένη ζωή!

Καλές γιορτές!!!

Έλενα και Τάρτα