Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα, το 2ο Νηπιαγωγείο Χρυσοπηγής μας προσκάλεσε να το επισκεφτούμε για να μας δώσουν τα δώρα που μάζεψαν τα παιδιά για τα αδέσποτα της πόλης μας και να μιλήσουμε για τα ζώα.

Η Όλγα Λιάρα παρουσίασε το διαδραστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας μας (ΠΦΠΟ) που απευθύνεται στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ τα παιδιά άκουσαν με μεγάλο ενθουσιασμό και συμμετείχαν σε όσα είπαμε.

Η κουβέντα μας εκτός από τα κατοικίδια, αδέσποτα και μη, το πώς προσεγγίζουμε ένα ζώο που δεν γνωρίζουμε και πώς αναγνωρίζουμε τη γλώσσα του σώματός του, περιείχε και συζήτηση για όλα τα ζώα:

Δε θέλουμε να βλέπουμε κανέναν ζώο στενοχωρημένο, αγαπάμε και σεβόμαστε τη ζωή όλων των ζώων.

Μετά την κουβέντα μας, τα παιδιά μας έδειξαν τις ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και μας πρόσφεραν ένα καλάθι για τα αδέσποτα ενώ  ανανεώσαμε το ραντεβού μας με τις νηπιαγωγούς για την επόμενη χρονιά.

Πολλά ΜΠΡΑΒΟ και στα παιδιά αλλά και στις εκπαιδευτικούς, Άννα Παπαδάκη και  που με τις ενέργειές τους ενισχύουν την ενσυναίσθηση στα παιδιά και τον σεβασμό σε κάθε μορφής ζωής.

Ο σύλλογός μας αναζητεί εθελοντές ώστε να εκπαιδευτούν στα προγράμματα,ούτως ώστε να πολλαπλασιάσουμε τις επισκέψεις μας και να ενημερωθούν περισσότεροι μαθητές.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μας στείλει e-mail στο chaniapets@yahoo.gr