Το μεσημέρι δεχτήκαμε τηλεφωνική και γραπτή καταγγελία από συμπολίτισσά μας,η οποία βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Χώρας και εντόπισε ένα αυτοκίνητο να εγκαταλείπει δύο γατάκια.’Οπως μας περιέγραψε:

«Σήμερα 3-9-2015 και ώρα περίπου 10.40, οδηγούσα το αυτοκίνητο μου επί της οδού Αγίου Κων/νου στην συνοικία Νέα Χώρα Χανίων. Ξαφνικά σταματάω γιατί βλέπω μπροστά μου, σταματημένο στη μέση του δρόμου το υπ’ αρ. …….. Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας CITROEN, ανοιχτού χρώματος (ίσως μπεζ), από το οποίο είχαν εξέλθει δύο γυναίκες, η οδηγός και η συνοδηγός (και οι δύο περίπου 50 ετών και κανονικής διάπλασης), είχαν ανέβει στο πεζοδρόμιο και είχαν εναποθέσει πάνω σε αυτό μία χαρτόκουτα με το άνοιγμα αυτής στο πλάι.

Τη στιγμή που σταμάτησα εγώ είδα δύο μικρά γατάκια να βγαίνουν από την κούτα τρέχοντας. Τις ρώτησα γιατί τα εγκαταλείπουν και μου είπαν ότι δεν έχουν τι να τα κάνουν και ότι δεν είναι δικά τους αλλά μίας γριούλας. Μάλιστα η οδηγός μου είπε ότι ζει στην Αθήνα και φεύγει σε δύο μέρες και γι’ αυτό το λόγο δεν έχει τι να κάνει.

Τους επισήμανα ότι η εγκατάλειψη ζώων είναι ποινικό αδίκημα και ότι θα καλέσω την αστυνομία. Τους είπα ότι δεν πρέπει να τα εγκαταλείψουν και ότι το σωστό θα ήταν να καλέσουν την φιλοζωική. Ήταν ανένδοτες και έμοιαζαν σαν να μην ακούνε αυτά που τους έλεγα.

Παρόντες στο συμβάν ήταν πολλοί οδηγοί Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων που είχαν σταματήσει πίσω από εμένα καθώς επίσης και μία γειτόνισσα, ιδιοκτήτρια οβελιστηρίου, η οποία είδε το συμβάν. Μάλιστα μαζί με αυτήν τη γειτόνισσα προσπαθήσαμε να πείσουμε τις δύο γυναίκες να επικοινωνήσουν για τα δύο γατάκια με τη φιλοζωική και όχι να τα εγκαταλείψουν.

Θέλω να σημειώσω εδώ ότι μόλις εξήλθαν τα γατάκια από την χαρτόκουτα, ένας διερχόμενος αρσενικός γάτος επιτέθηκε σε ένα από αυτά και το δάγκωσε στο σβέρκο. Τα γατάκια έτρεχαν τρομαγμένα πέρα δώθε και μάλιστα το ένα από αυτά προσπάθησε να ξαναμπεί μέσα στο αυτοκίνητο των δύο γυναικών.

Εκείνη τη στιγμή της ρώτησα “Μα δεν τα λυπάστε, δεν βλέπετε ότι δεν πρόκειται να επιζήσουν εδώ;” εκείνες όμως ανένδοτες μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν αφήνοντας τα κατατρομαγμένα γατάκια να τρέχουν στην πλατεία φοβισμένα.

Όταν πάρκαρα το αυτοκίνητο μου και τα αναζήτησα αυτά είχαν εξαφανιστεί. Μετά από αυτό το γεγονός θέλω να τονίσω ότι ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος, όχι μόνο εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό… αλλά και εξαιτίας αυτών που βλέπουν και δεν κάνουν τίποτα.

Εγώ λοιπόν σήμερα είδα ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός που πόνεσε η ψυχή μου… και θα κάνω κάτι.Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι.

Παρακαλώ πολύ τη φιλοζωική και όλους τους φιλόζωους να βοηθήσουν ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτές οι δύο ασυνείδητες γυναίκες που αποφάσισαν πάρουν την ζωή από δύο ανυπεράσπιστα μωρά που ήταν στο έλεος τους.”

Στείλαμε την καταγγελία στο ΑΤ Χανίων για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και την επιβολή των προστίμων που προβλέπει η νομοθεσία μας.

Ευχαριστούμε την κυρία που αποφάσισε “να κάνει κάτι”.

Γιατί η σιωπή είναι συνενοχή….

Γιατί όσοι εγκαταλείπουν ζώα θα πρέπει να μάθουν ότι αυτό τιμωρείται και δεν θα είναι για πάντα στο απυρόβλητο…

Γιατί υπάρχουν υπεύθυνοι πολίτες….

Γιατί δε χρειάζεται να είναι κανείς φιλόζωος για να το καταγγείλει….απλά υπεύθυνος και όχι αδιάφορος…

Σ.Σ..τα γατάκια της φωτογραφίας,εγκαταλείφτηκαν μέσα σε κούτα το δεκαπενταύγουστο στα σκαλιά μιας εκκλησίας από αγνώστους,που δεν είδε κανείς….