Στις 22/09/2017  εκδικάστηκε στο Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων  υπόθεση   κακοποίησης ζώων-πουλιών  σε χώρο έκθεσης  αυτών  για την οποία έκθεση δεν υπήρχε η εκ του νόμου  απαραίτητη άδεια των διοργανωτών . Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια μετά από καταγγελία μας .
Ο Εισαγγελέας  κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων αλλά δυστυχώς οι Δικαστές τους αθώωσαν μη λαμβάνοντας υπόψη ούτε την σχετική υπουργική απόφαση ούτε την μαρτυρία μας για την μη αμφισβητούμενη κακοποίηση ιδίως των γερακιών
Απόδειξη της κακοποίησής τους ήταν ότι η αρμόδια αρχή , η Δασική Υπηρεσία , όταν την ενημερώσαμε , κατέβασε τα γεράκια  , των οποίων τα πόδια ήταν δεμένα με σύρμα για να μην μπορούν να  πετάξουν ενώ διαρκώς άνοιγαν τα φτερά τους  για να φύγουν  , παρέμειναν όμως καθηλωμένα  από το πρωί μέχρι το βράδυ  κατά  την πρώτη ημέρα της έκθεσης προς τέρψιν του φιλοθεάμωνος  κοινού  , απαλλάσσοντάς  τα από το μαρτύριό  τους , που θα συνεχίζονταν για 3 ολόκληρες ημέρες .
 
Κατά της αθωωτικής αυτής απόφασης η Εισαγγελική Αρχή άσκησε αυτεπάγγελτα έφεση  και η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στο δεύτερο βαθμό .
 
Η τήρηση της νομοθεσίας και η αντίληψη , ότι και τα ζώα υποφέρουν  , όπως και εμείς και η ενσυναίσθηση θα πρέπει κάποια στιγμή να αγκαλιάσουν το σύνολο των Εισαγγελικών και κυρίως των Δικαστικών Αρχών  στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων
 
Γιατί η ζωή είναι μια και πολύτιμη για όλα τα έμβια και ουδείς θα πρέπει να το παραγνωρίζει αυτό .
Και ιδίως η Δικαιοσύνη .
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
Μάρτυρας στην εν λόγω δίκη
 .
 Διαβάστε την καταγγελία:
.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΩΔΙΚΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΩΝ