Η ιστορία του Ρικάρντο και της αδεσποτούλας Λούκα είναι από αυτές που σου αφήνουν ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη και αποτελούν μια τρανή απόδειξη ότι αν θέλεις να βοηθήσεις πραγματικά ,θα βρεις τον τρόπο,χωρίς δικαιολογίες.

Η ιστορία ξεκίνησε αρχές του Ιούνη,όταν ο Ρικάρντο,φοιτητής φιλοσοφίας από το Μιλάνο,αποφάσισε να έρθει για διακοπές σε κάμπινγκ με τους φίλους του και να απολαύσουν τις ομορφιές της Κρήτης.

Μια μέρα επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού και είδαν ένα αδέσποτο θηλυκό σκυλάκι να περιφέρεται μόνο του.Το χάιδεψαν και του έδωσαν νερό και η μικρή τους ακολούθησε.

Ο Ρικάρντο αποφάσισε να της δώσει μια ευκαιρία,ώστε να φύγει από το δρόμο και έψαξε να βρει κάπου να την αφήσει.

Έκανε έκκληση όπου μπορούσε, αλλά δε βρέθηκε λύση.

Αποφάσισε τότε ότι η μικρή θα γίνει … ιταλίδα,της έδωσε και όνομα και το επόμενο που σκέφτηκε ήταν να βρει φιλοξενία ώσπου να βρει τρόπο να την πάρει μαζί του,αφού η αεροπορική εταιρία που ταξίδευε δεν δεχόταν κατοικίδια.

Κάπως έτσι μάθαμε το πρόβλημά του και αποφασίσαμε να τον βοηθήσουμε.

Έτσι ξεκίνησε να έρθει στα Χανιά αφού αποχαιρέτησε τους φίλους του που θα επέστρεφαν αεροπορικώς στο Μιλάνο.

Κι εκεί άρχισαν τα δύσκολα…

Στο ΚΤΕΛ δε δεχόταν τη μικρή,γιατί ξεπερνούσε τα δέκα κιλά με το κλουβί.

Δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια,παρακάλεσε και τελικά ο σταθμάρχης του επέτρεψε να έχει αγκαλιά τη Λούκα από το Ηράκλειο μέχρι τα Χανιά.

Φτάνοντας εδώ,τον συναντήσαμε,πήγαμε στον κτηνίατρο,έβαλε τσιπ,έφτιαξε διαβατήριο ώστε η σκυλίτσα να είναι  έτοιμη να ταξιδέψει.

Τότε πήρε άλλη μια γενναία απόφαση:Αυτός και η Λούκα θα πήγαιναν μαζί στην Ιταλία ακτοπλοϊκώς!!!

Βγάλαμε εισιτήρια για τον Πειραιά όπου θα έφτανε εκεί Κυριακή πρωί και ψάξαμε να βρούμε τρόπο να φτάσει στην Πάτρα.

Πήραμε τηλέφωνο πολλά pettaxi αλλά ήταν δύσκολο να βρεθεί άμεσα μεταφορά και το  taxipet έκανε έκτακτο δρομολόγιο,ειδικά για τη Λούκα.Το καράβι για τη Βενετία όμως,έφευγε Δευτέρα μεσημέρι.

Ο Ρικάρντο δεν πτοήθηκε, καθώς ήταν διατεθειμένος να μείνει μια μέρα στο λιμάνι της Πάτρας,αρκεί να είναι μαζί με τη Λούκα.

Τότε επικοινωνήσαμε με την ακτιβιστική ομάδα Liber Animal στην Αθήνα και αυτή με τη σειρά τους με τους ακτιβιστές στην Πάτρα και βρέθηκε αμέσως το ξενοδοχείο ATLANTA που είναι petfriendly.

Έτσι ταξίδεψαν μαζί,έφτασαν στη Βενετία, από εκεί οδικώς στο Μιλάνο και η Λούκα έχει πλέον ένα υπέροχο σπίτι και μια οικογένεια που τη λατρεύει ενώ εμείς την απολαμβάνουμε στα υπέροχα βίντεο που μας στέλνει ο Ρικάρντο.

Γιατί δεν υπάρχει δε μπορώ,αλλά δε θέλω….

Ένας φοιτητής,σε ξένη χώρα,χωρίς χρήματα και γνωριμίες,γύρισε τον κόσμο ανάποδα και τα κατάφερε,γιατί ήθελε να σώσει ένα αδέσποτο!!!!

 Σύλλογος “η προστασία των ζώων”