Μετά από πολύμηνες πιέσεις του συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας μας για την αναγκαιότητα λειτουργίας του δημοτικού κτηνιατρείου στην πόλη μας,ανακοινώθηκε επίσημα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Μαράκη η οριστικοποίηση της απόφασης και η έναρξη εργασιών για τη διαμόρφωση του χώρου στην περιοχή της Ξυλοκαμάρας.

Ό χώρος αυτός είχε επιλεγεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά η τωρινή τον είχε απορρίψει ως ακατάλληλο γιατί δε διέθετε χώρους ανάνηψης και αποθεραπείας των ζώων.

Σε συναντήσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα,εισπράτταμε την απάντηση ότι καθυστερεί η λειτουργία γιατί αναζητούν τον κατάλληλο χώρο ο οποίος θα παρέχει κάποιες προδιαγραφές.

Ο χώρος δε βρέθηκε ποτέ και αίφνης η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου της Ξυλοκαμάρας.

Ήδη έχει προσληφθεί δημοτική κτηνίατρος και στο επόμενο διάστημα αναμένεται η λειτουργία του πολυπόθητου κτηνιατρείου.

Τουλάχιστον έγινε μια αρχή…Ελπίζουμε να ενεργοποιηθεί άμεσα και η δημιουργία βάσης δεδομένων των δεσποζόμενων ζώων που είναι η βασική πηγή τροφοδότησης της πόλης με ολοένα και καινούρια αδέσποτα,αφού καθημερινά οι κούτες με τα κουτάβια και τα γατάκια κατακλύζουν κάθε γειτονιά…

Δείτε το ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης