Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς η επιτυχημένη δράση  «Αδέσποτες Ψυχές» με σκοπό να μαζευτούν τροφές και φάρμακα για τα αδέσποτα της πόλης μας.Η πρωτοβουλία ανήκει στην Εθελοντική Ομάδα «Βοήθα με να μπορώ» που ανέλαβε τη διοργάνωση σε συνεργασία με το Φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «η προστασία των ζώων»

Σε μια αφιλόξενη πόλη που κάθε μέρα «ξεφορτώνονται» στα σκουπίδια νεογέννητα κουτάβια και γατάκια δεμένα σε σακούλες με κλειστά μάτια,επειδή δε θέλουν να στειρώσουν ή να προστατέψουν τα ζώα τους από ανεπιθύμητες γέννες…

Σε μια αφιλόξενη πόλη που κάθε μέρα σπέρνουν τον θάνατο με φόλες σε αδέσποτες ψυχές …

Σε ένα νομό που ακόμα υπάρχουν βαρελόσκυλα…..

Σε μια τέτοια πόλη υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους καθημερινά για «να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται» με πολύ κόπο, με πολύ πόνο, με πολύ αγάπη για όλα αυτά τ’ απροστάτευτα πλάσματα ,αφιερώνουν εθελοντικά τον προσωπικό τους χρόνο  και προσπαθούν με νύχια και με δόντια το καλύτερο για εκείνα.

 Τα σπίτια των εθελοντών είναι γεμάτα αδέσποτα…..

Αλλά δεν είναι αρκετά,γιατί κάθε μέρα εγκαταλείπονται κι άλλα…

Καθημερινά δέχονται καταγγελίες για βαρελόσκυλα και κακοποιήσεις.Γιατί η φιλοζωική κουλτούρα πανελλαδικά βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο παρόλο που καθημερινά γίνονται βήματα αλλαγής και μας κάνουν αισιόδοξους…

 Ο φιλοζωικός Χανίων “η προστασία των ζώων” αποτελείται από ελάχιστους ενεργούς εθελοντές, δεν στεγάζεται κάπου και δεν χρηματοδοτείται, από κανέναν φορέα.Όλη η δράση τους καλύπτεται με προσωπικά τους έξοδα και με τυχόν δωρεές,ενώ φιλοξενούν στα σπίτια τους δεκάδες άρρωστα και τραυματισμένα ζώα.

Ο Δήμος μας πρέπει να αγκαλιάζει τέτοιου είδους προσπάθειες, πρέπει να αγκαλιάζει και να στηρίζει κάθε εθελοντική ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να κάνουν τον νομό μας λίγο καλύτερο και μάλιστα αφιλοκερδώς.

Η απουσία σας Κ. Δήμαρχε είναι αισθητή να ξέρετε !

Σε μια όμως τέτοια αφιλόξενη πόλη συνειδητοποιήσαμε για ακόμα μια φορά πως άνθρωποι υπάρχουν -και όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά κ για τα ζώα !

Υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας και είναι εκείνοι που μπορούν και κάνουν την πόλη μας καλύτερη..

 Η βοήθεια που μας πρόσφεραν στην δράση “Αδέσποτες ψυχές” ήταν τεράστια κ ξεπέρασε τις προσδοκίες μας..

Χάρη λοιπόν σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και στην αλληλεγγύη που έδειξαν αυτή την φορά για τους τετράποδους φίλους μας ,καταφέραμε να μαζέψουμε πάνω από 300 κιλά ξηρά τροφή, κονσέρβες πολλά φάρμακα αρκετές δωροεπιταγές κ το ποσό των 290€ με τα οποία θα καλυφθούν τα κτηνιατρικά έξοδα από χειρουργεία του συλλόγου «η Προστασία των ζώων».

 55 κιλά ξηρά τροφή μαζί με κονσέρβες κ αντιπαρασιτικά κολάρα δόθηκαν στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων, στέκι αστέγων για τους τετράποδους φίλους τους,ενώ το μεγαλύτερο μέρος της τροφής δόθηκε σε άπορους συμπολίτες μας. ….

Να πούμε ένα από καρδιάς ευχαριστώ στη σελίδα Are you my human? για την αγάπη και την στήριξη τους, στα κτηνιατρεία του Λευτέρη Χατζιδάκη και Καμπουράκη-Βαλυράκη στα Φαρμακεία Ευστρατίου Δέσποινας και Κυνηγάκη Ευγενίας για τα φάρμακα, στο PET SHOP V.I.P CHANIA και Chania Pet World για τις δωροεπιταγές τους και στην Άννα Φραδελάκη για τις αφίσες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας που  ήρθαν στην Αγορά, αγκάλιασαν και στήριξαν την δράση της ομάδας  “Βοήθα με να μπορώ” Εθελοντική ομάδα αλληλεγγύης Χανίων. Η αγάπη στην πράξη και θέλησαν να βοηθήσουν τα αδέσποτα της πόλης μας…Η παρουσία τους ήταν αισθητή!!

Και επειδή μας ζητήθηκε, θα δώσουμε λοιπόν την υπόσχεση ότι θα το ξαναεπαναλάβουμε !

Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο !Γίνε και εσύ εθελοντής!

Μαζί μπορούμε και τον κάνουμε καλύτερο !!!

“Βοήθα με να μπορώ” Εθελοντική ομάδα αλληλεγγύης Χανίων. Η αγάπη στην πράξη

Φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «η προστασία των ζώων»

.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

#Αδέσποτες_Ψυχες ♥️Σε μια αφιλόξενη πόλη που κάθε μέρα πετιούνται στα σκουπίδια νεογέννητα κουταβακια κ γατάκια…

Gepostet von Βοήθα με να μπορώ. Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης Χανίων. am Sonntag, 3. Februar 2019